תוצאות בדיקת mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/04/2014 | 20:39 | מאת: אייל לוי

שלום ותודה רבה..אני בן 35 אחרי 2 ניתוחים של שחזור רצועה צולבת וצידית לפני כעשור.מאז תקופת השיקום שעברתי חזרתי לשחק כדורגל עם חברים פעם בשבוע.לפני כחצי שנה לאחר תקופה של כ 4 שנים שלא התעסקתי בספורט חזרתי אט אט אל המגרשים.לאחר שהתגברתי על מחסור בכושר הגופני אני נתקל לאחרונה בנעילות ובהתנפחויות של הברך<מדובר בברך ימין>יש לי כאב חד שמונע ממני לשחק ולהפעיל את עצמי בצורה תקינה.עברתי mri ושם קבלתי את התשובות הבאות,אציין לפני שלא טופלתי במינסקוס..:ממצאים תעלה עם ציסטות ניווני בטיביה מנגנון המיישרים-שמור רצועות צולבות-אין הדגמה עקב ארטיפקטים רבים רצועות קולטרליות-ב.מ.פ סחוס פטלופמורלי-ב.מ.פ רטינקולום-ב.מ.פ מיניסקוסים lm-פרגמנטציה עם שינויים שניוונים בקרן האחורית mm-ב.מ.פ נוזל יתר תוך מיפרקי לסיכום: ארטיפקטים רבים,יתר הממצאים לפי המתואר. אשמח לשמוע את דעתך הראוייה בברכה אייל לוי

הממצא המשמעותי עליו אני לומד מהציטוט שלך הנו הנזק לסהרון החיצוני. שאר הממצאים אינם מעידים על סיבה לנפיחות וכאב. מצב הקישורים הצולבים לוט בערפל בשל הארטפקטים שנוצרו בניתוח השחזור . אם הברך יציבה אין סיבה לחשוב שהם הגורם לכאב.

מנהל פורום אורתופדיה