אוסטאוארטריטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/04/2014 | 20:21 | מאת: אלה

שלום רב, אני בת 41. יש לי אוסטאוארטריטיס במפרק הירך מגיל צעיר. הכאבים מחמירים עם השנים. האורטופד מדבר על החלפת מפרק בעתיד ועל שימור המפרק ככל הניתן בהווה. האם ישנן המלצות לגבי השימוש במפרק כדי לשמור עליו ככל האפשר? למשל, האם מועיל ללכת ולעלות/לרדת מדרגות למרות הכאב, או שראוי להפחית בהליכה? בנוסף, האם נשיאת משקל עלולה להחמיר אוסטאוארטריטיס (לדוגמה תיק כבד)? אודה על כל עצה איך ניתן לשמור על המפרק, מה מומלץ לעשות וממה מומלץ להימנע. תודה רבה!

דרכים לשימור המפרק: 1. מתיחות 2. הורדת עומס על ידי א. ירידה במשקל ב. המנעות מטיפוס מדרגות וכיו"ב 3.לא להמנע מהליכה במישור

מנהל פורום אורתופדיה