תשובות ממיפוי עצמות דינמי מכוון לכפות הרגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/04/2014 | 17:09 | מאת: גאיה

נשלחתי לבצע מיפוי עצמות עם הזרקת חומר, בעקבות כאבים בכף רגל שמאל ובעיקר בבוהן. בתשובות שקבלתי (הרופאה שלי בחופש עד סוף החודש) נתקבלו ממצאים שאיני מצליחה להבין ואשמח להסתייע. בשלב הדינמי והסטטי המידי הודגמה היפרמיה דיפוסית בכף הרגל ובשוק הדיסטלי עם ריכוזים היפרמלים בולטים באזור הטרזליי ובאזור הפרק המטטרזו פלנגיאלי של אצבע 2 משמאל. בנוסף הודגם מוקד קליטת יתר בהומרוס הפרוקסימלי מימין. יש לשלול אפשרות של טראומה, לקורלציה קלינית ורנטגנית. אשמח להבהרה... תודה מראש

אין התאמה( אין קורלציה)בין ממצאי הבדיקה ( כפי שתוארו על ידך ) ובין תאור הכאב ( כפי שתואר על ידך ) . כלומר מיקום הקליטה לא מתאים למיקום שאת ציינת. המפענח ממליץ לבדוק אם יש התאמה כזו גם מול צילומי הרנטגן ולהחליט אם יש בכלל חשיבות לממצאיו

17/04/2014 | 16:18 | מאת: גאיה

אשמח להבין ממך מה זה אומר היפרמיה דיפוסית עם ריכוזים היפרלמים באזור הטרזליי? תודה

מנהל פורום אורתופדיה