כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2014 | 08:03 | מאת: ש

שלום דר אסא וחג שמח, אני ת 40 סובלת כבר 15 שנים מכאבי ברכיים. הכאב מתעצם מאוד לפני שיורד גשם, אחר כך יש לי הקלה.הברך הימנית שלי לפעמים מתנפחת בצד החיצוני. הייתי אצל אורתופד לפני חודשיים והוא אמר שעל סמך מה שכתוב בהיסטוריה הרפואית שלי מלפני 8 שנים יש קרע מיקרוסקופי במיניסקוס. מאז עברתי 3 לידות ושמנתי 20 קג, האם ייתכן שהקרע גדל בשל עליה במשקל? שאלה נוספת: האם זה מקובל להסתמך על בדיקה ידנית של כיפוף הברך ולחיצה עליה כדי להחליט שצריך ניתוח? סליחה שיצא ארוך.

יתכן בהחלט שהקרע גדל עם השנים . זה בהחלט לא מקובל ללכת לניתוח רק על סמך " סיפור המחלה" ובדיקה גופנית. יש צורך בבדיקות נוספות כולל מר"י של הברך

מנהל פורום אורתופדיה