כאבים עזים בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2014 | 16:14 | מאת: חיים

שלום רב דוקטור. לפני כ8 חודשים בזמן משחק כדוריד סיבבתי את הקרסול,הייתה לי נפיחות ענקית ולא יכולתי  לדרוך על הקרסול בכלל (אני ספורטאי שמרבה לנקוע את הקרסול) ניגשתי לצילום רנטגן לאחר כ10 ימים ולא מצאו בו דבר חריג…לאחר כחודש התחילה לי נפיחות מלווה בכאב בייחוד לאחר פעילות ספורטיבית בפטישון הפנימי. לפני כשבוע ניגשתי לבדיקת ct ואלה הן התוצאות: *התעבות של lt atfl ושלptfl כמו כן תפיחות רקמות סביב גידים tp fhl וfdl עם פרגמנטים גרמיים חופשיים באיזור הנפיחות. *תפיחות רקמות רכות בקרסול שמאל. *שבר תת-קורטיקלי קטן באספקט קידמי של מלאולוס מדיאלי *נוזל תוך פרקי בכמות קטנה דו"צ להמשך בירור בus או mri שאלתי היא האם אני אצטרך לבצע ניתוח בשביל לסדר את מצבה של הקרסול? חשוב לציין שיש פעמים שכואב לי כאבי תופת לאחר פעילותה של הקרסול למרות שעבר פרק זמן ארוך…

מדובר בפציעה משמעותית מאד .חשוב לברר את מצב היציבות של הקרסול וכן את היציבות של המפרק התחתון שבין עצמות השוק על ידי בדיקות מיוחדות לכך

מנהל פורום אורתופדיה