בלט בדיסק l4-5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/07/2013 | 11:41 | מאת: ארנון יהודה

בבדיקת ct אובחן בלט דיסק l4-5 , יש כאבים מזה כמה שנים , לא מטופל , בן 61 , חקלאי . השאלה היא מה מומלץ להקלה מבחינת טיפולים משמרים-איזה סוג ספורט , רפואה משלימה, תרופות ועוד. תודה

ממצא כזה הנו שכיח ביותר גם בקרב אוכלוסיה של נבדקים שלא ידעו כאב גב מימהם , ובכל מקרה כשמדובר בטיפול מדובר בטיפול בבן האנוש שגבו כואב ולא בממצאי הט"מ שלו. כך למשל עניין הצורך בתרופות טעון דיון עם המטופל וכן בחירת ה ספורט המתאים לו. באופן כללי רצוי לעסוק באופן סדיר בפעילות אארובית כמו הליכה, שחיה, רכיבה על אופנים , חיזוק שרירי הגוו ( מה שנקרא יצוב הליבה) ומתיחות. תוכל לעשות זאת בקבוצה( פילטיס יוגה ) או לבד

מנהל פורום אורתופדיה