MRI תוצאות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2013 | 09:33 | מאת: ריני

להלן תוצאות הבדיקה- אשמח לקבל הסבר. תובנות, השלכות. תודה. הבדיקה בוצעה בטכניקת במישורים שונים במשקולי ערכי .3-D, WATS וכן פרוטוקול SPIR לאחר הזרקת גדוליניום עם וללא T1 ברקע כאבים מימין. מודגם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי לשדי בטרוכנטר הגדול מימין ראה סריקה 19 ו- 20 קורונלי. STIR - ב מודגמת שכבת נוזל ושינוי בצקתי מפושט באזור הבורסה הטרוכנטרית הימנית וכן סביב גיד הגלוטאוס מדיוס הימני. שינוים דומים בדרגה קלה יותר גם בבורסה הטרוכנטרית משמאל עם תפליט נילווה סריקה קורונלי והסריקות השכנות. STIR - 23 ב ללא הדגמת תפליטים מוגברים במפרקי הירכיים. 3- לא נצפו פגמים משמעותיים בסחוס הארטיקולרי של מפרק הירך D, WATS בפרוטוקול הימנית. ללא הדגמת סטייה בלברום במגבלה שהבדיקה לא מסוג ארטרו. גידי האיליופסואס שמורים. אזור הסימפיזיס פוביס שמור. מפשעות ללא ממצא הדמייתי חריג לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. רקמות רכות שריריות בגדר הנורמה. כלי דם ועצבים ראשיים החוצים את אזור הסריקה בגדר הנורמה. בסיכום: ממצאים כמפורט עם דגש לבורסיטיס הטרוכנטרית הדו- צדדית ימין יותר משמאל לקורלציה קלינית ומעקב הדמייתי.

הממצא יכול להתאים למה שנקרא בורסיטיס טרוכנטרית . יש לציין שעיקר האבחנה של מחלה זאת נעשה בבדיקה הגופנית בפגישה הראשונה אצל האורתופד

15/04/2013 | 19:02 | מאת: ריני

זה מה שנאמר לי כבר בעבר לפני MRI זריקת קורטיזון לא עזרה גם לא פזיותרפיה. אילו אפשרויות נוספות לפני? תודה

מנהל פורום אורתופדיה