שבר בראש הרדיוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/04/2013 | 23:33 | מאת: שבר בראש הרדיוס

שלום רב אתמול נפלתי מאופניים היום לאחר צילום וביקור אצל אורתופד אובחנתי עם שבר סגור בראש הרדיוס במרפק. בוצע לי קיבוע גבס מלא מעל המרפק עד כף היד 90 מעלות.ל3 שבועות מהיום שאלתי- האם יכל להיות מצב שלא כדאי קיבוע לתקופה זו אלא פיזיטרפיה לתנועתיות במפרק האם מותר לי ללכת לחוות דעת נוספת לעניין בברכה

הטיפול נגזר מחמרת השבר הסווג של חומרת השבר נקרא סיווג על פי מייסון.שבר מייסון דרגה ראשונה זה שבר ללא תזוזה כאן הטיפול צריך להיות שאיבה של הדם מן המפר וקיבוע במתלה או בסד למשך מספר ימים בלבד והפעלה מוקדמת ככל שניתן לסבול . שבר מייסון -2 כאן הטיפול צריך להיותניתוחי : החזרה פתוחה וקיבוע פנימי. תביני מכאן שאניבהחלט לא ממליץ על קיבוע של שלשה שבועות

13/04/2013 | 19:20 | מאת: מר מרפק

עברתי שבר מורכב הכולל גם שבר בראש הרדיוס לפני מספר חדשים. מנסיוני: ממש כדאי ללכת לקבל חוות דעת שניה ואף שלישית. קיבוע של מרפק ללא תנועה עשוי להחמיר את המצב בטווח הארוך. קבל חוות דעת גם אם אינך זכאי לקבלת החזר על הייעוץ מקופ"ח. לא שווה לחסוך כמה מאות שקלים ולהישאר בסוף עם בעייה קבועה. כמו כן עשה זאת דחוף. המרפק שלי שקובע למשך 5 שבועות נשאר פגוע. ממליץ בחום על הרופאים הבאים להתייעצות: ד"ר ויגלר - בי"ח השרון ד"ר רוזנבלט - בי"ח איכילוב ד"ר זינגר - הדסה ירושלים ד"ר מושיוב - הדסה ירושלים פרופ' ליברגל - הדסה ירושלים בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיה