כתף קפואה אצל חולה סכרת נעורים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/07/2001 | 18:04 | מאת: ענתי

אבקש לדעת מהו הטיפול המתאים בריפוי לכתף קפואה הנמשך כשנתיים המלווה בכאבי תופת,עליי לציין שבקופת חולים לאומית בבית שאן נאמר לי שאין טיפול לכך ועלי להמשיך לסבול .בנוסף אני חולה סכרת המזריק פעם ביום אינסולין,משקלי נמוך,איני משתמש בתרופות הרגעה כלשהן,בן :44.

ענת שלום. הטיפול בתכף קפואה בשלב בו מדובר יכול להתחילבהזרקה של חומר הרדמה וסטרואידים לתוך המפרק והנעת המפרק תחת השפעתם ,הנעת המפרק תחת הרדמה כללית , ולבסוף ניתוח לשחרור המפרק . חשוב מאד לזכור שבכל שלב הטיפול הפיסיותרפי (חימום קרור ) ותרגילי המתיחה בבית הם תנאי חיוני להצלחה. דר' א. לב-אל

06/10/2001 | 12:50 | מאת: ליאורה

ב 9/99 עברתי שבץ מוחי CVA שפגע ביד ורגל שמאל, התברר שאני חולת בכרת TYPE B, ל"ד גבוה. ב 4/00 אושזפתי לאחר כאבי תופת בשתי הכתפיים - מהכתף ועד האצבעות) ESR 80. דובר על דלקת פרקים ריאומטואידית. שנה לאחר מכן התברר שאין עדות למחלה סיסטמית. במשך כשנה לא יכולתי להרים את הידיים מחמת כאבים. כיום, אין כאבים אך כתף שמאל עדיין "תפוסה". מה גורם לכתף קפואה? כיצד ניתן לשחרר את הכתף? תודה - ליאורה

מנהל פורום אורתופדיה