כאבים ממושכים באזור עצם האגן .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/04/2010 | 09:47 | מאת: דורית

שלום רב. במשך מס' חודשים אני סובלת מכאבים באזור עצם האגן רגל ימין. לפני כ-3 שנים החלקתי ,לא היה ממצא, אך הכאבים חזרו כל פעם מחדש. השתמשתי בכדורים נגד כאבים ומשחות כגון וולטרן. מאז אוקטובר,כאבים בזמן ההליכה , בעת מנוחה, עד כדי כך שמעירים אותי משינה. בבדיקתc.t. "לע"ש מותני בגבהים s1 -l1 ואגן,הבדיקה נעשתה בחתכים אקסיאלים, בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם, יש בגובה s1-l5 סקלרוזיס בלוחיות השכנות. תופעת ואקום בדיסק המוצר. בלט דיסק פורמינלי שמאלי עם לחץ על השורשים l5-s1 משמאל. ג. אגן: מבנה גרמי תקין . רקמות רכות שמורות. חוות דעתו של הרופא האורטופד הייתה שיש קשר וזו הסיבה לכאבים. מכיוון שהכאבים ממשיכים כמעט ללא הפוגה והמשונה בעיני הוא שדווקא בשעת מנוחה ושינה ,אני מתעוררת מעוצמת הכאב. אודה לך ,על חוות דעתך כמומחה באורטופדיה, על הסבר והכוון.

על פניו לא ניתןלהסביר את מחושייך בממצאי הCT שכן הפריצה שיש לך היא בצד שמאל בעוד שהכאב אצלך הוא מימין. יחד עם זאאת החסרת במכתבך את החלק היותר חשוב של הבדיקות והוא הראיון והבדיקה הגופנית. כך למשל יש חשיבות גדולה למקום אליו קורן הכאב אם הוא קורן בכלל. חשוב מאד לדעתמה היו הממצאים בבדיקת הרמת רגל ישרה , האם יש סימנים נוירולוגיים וכו'

05/04/2010 | 20:59 | מאת: דורית.

לד"ר אסא לב-אל. תודה על התשובה המהירה. לשאלותייך: מתוך ממצאים שנרשמו ע"י האורטופד.רגישות עזה של הבורסה של הטרוקנטר הגדול פרק ירך ימני חיובי בבטסט לבוסיטיס ללא קיפוח נוירווסקולארי ולכן לטיפול.בבדיקה נוספת: החמרה עם הכאבים ובבדיקת גב ללא כאב בע"ש מותני תחתון רגישות במישוש ללא חסר נירוסקולרי תחושת כח גס לסג שלילי דו"צ ללא ספסם של שרירים פאראוטברלים החזרים שווים ובצילומים יש לראות שינויים סביב התל הגדול של פרק ירך ימין יותר מאשר שמאלי והצרות דיסקוגנית s1-l5 בעקבות זה הופניתי ל-c.t. לגבי הכאב הקורן. אכן, הכאב קורן כלפי מטה כ-10 ס"מ.זאת לסרוגיןורק התחיל לאחרונה.בבדיקת האורטופד עדין לא היה. בתקוה שכעת התמונה מבחינתך יותר ברורה. בברכה, תודה על העזרה וההכוון. דורית.

התמונה המצטיירת מדברייך מתאימה באמת לבעיה הקשורה לגבשוש הגדול ( טרוכנטר מג'ור) . המקום הנו הבליטה הגרמית בצידי מפרק הירך זהו המקום הרחב ביותר של האגן. הבעיה: סוג של דלקת בנקודת החיבור של השרירים הגלוטאלים לגבשוש הגדול .משתמשי בשמות שונים כמו בורסיטיס טרוכנטריקה, טנדנופתיה גלוטאלית, אנטזופתיה גלוטאלית ועוד . הכוונה תמיד לאותה תסמונת כאב. הטיפול : קודם כל מתיחות של השרירים . בנוסף: תרופות נגד דלקת (כולל זריקות מקומיות של סטרואידם ) , גלי הלם חוץ גופיים ובמקרים נדירים טיפול ניתוחי

מנהל פורום אורתופדיה