כאבים בקרסוליים ותוצאת בדיקת CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/10/2008 | 23:58 | מאת: יהודית

שלום רב, כתוצאה מכאבים ממושכים בקרסול רגל ימין - נשלחתי לבדיקת CT ותוצאת הבדיקה הייתה כדלקמן: "מודגמת הצרות ניכרת של המרווח הטלונביקולרי עם סקלרוזיס של המשטחים הפרקים ויצירת ציסטות סוב כונדרליות משני צידי המפרק. העצם הנביקולרית מודגמת סקלרוטית ללא עדות לתמט. ייתכן ומדובר בשינויים אוסטאוארטריטים מתקדמים. מודגמים שינויים דומים בפאסט הקדמי של המרווח הסוב טלרי. מודגמת הצרות ניכרת של המרווח בין העצם הקלקנאוס לעצם הניבקולרית, לא ניתן לשלול חיבור לא גרמי. שאר המשטחים הפרקים מודגמים תקינים. הןדגם זיז פלנטרי קטן". אשמח לקבל הסבר עד כמה שניתן מפורט לבעייתי או לפחות לאופן הטיפול הנני בת 53, אמא ל- 4 ילדים ועובדת בסופרסל. הנני מקדימה תודה על תשובתך המהירה והמפורטת בברכה סופר יהודית

הממצאים מעידם כי המפרק בין העצמות טלוס- קלקלנאוס , טלוס- נביקורל וטלוס- קובואיד סובלים משינויים נווניים עם שחיקת הסחוס ושינויים במבנה העצם. כל אלה גורמים לכאב. הטפול הוא נסיון להוריד את העומס על המפריקם הללו על ידי שימוש במדרס וחגורת קרסול . במידה שאלה לא עוזרים - ניתוח שבו מאחים את העצמות שהמפרקים בינהם חולים .

מנהל פורום אורתופדיה