כאבים בקרסול ונפילות ללא סיבה נראית לעין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/07/2008 | 17:49 | מאת: יעל

אני בת 31 לפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים {אוטובוס שעליו הייתי עצר בפתאומיות הרגל הסתובבה ונפלתי עליה } פוניתי לבי"ח שם צילמו את הרגל ואמרו שיש לי כנראה רק נקע חבשו את הרגל בתחבושת אלסטית והינחו שאם ימשיכו הכאבים לפנות לאורטופד להמשך מעקב לאחר יומיים נוצר לי שטף דם שחור הכאבים גברו שבועיים לא יכולתי לדרוך על כף הרגל בנוסף לכך היה לי גם שטף דם ענק בישבן אורטופד שפניתי אליו שוב עשה צילום ולא מצא שבר הוא נתן חופשת מחלה והוראה לנוח עם רגל למעלה לאחר תקופה של תלונות על כאבים ממשיכים {בהם קיבלתי אך ורק תרופות נגד כאבים} ופיזיוטרפיה שלא עזרה {ואף הכאיבה יותר } הופניתי למיפוי במיפוי היה כתוב שיש קליטה מוגברת באזור הקרסול קיבלתי מהרופא תרופה שנקראת "פלקסניו" 3 פעמים קיבלתי את התרופה הזאת והכאבים המשיכו בנוסף לזה היה לי חוסר יציבות ברגל מה שגרם לי ליפול בלי סיבה נראית לעין זאת אומרת שלא נתקלתי במשהו ולכן נפלתי אני הולכת על משטח חלק ופתאום הרגל מסתובבת ואני נופלת מה שקורה היום הוא שהנפילות רק נהיו יותר גרועות אני נופלת באמצע הרחוב זה קרה לי באמצע כביש ראשי זה קורה לי כשאני בעבודה {אני גננת } ואין שום דבר חיצוני שגורם לנפילות הללו אנשים שאיתי לא מבינים מה גרם לי ליפול הכאבים אחרי נפילה כזאת הם איומים פניתי לאורטופד מומחה ששלח אותי לאולטרא סאונד של גידים לפי מה שהבנתי מהמכתב שצורף לבדיקה כנראה לא מצאו משהו חריג הכאבים חוץ ממטרד הנפילות הם בעיקר באזור הקרסול ולכיוון האצבעות אני מיואשת נורא הבושה הגדולה ליפול סתם כך באמצע הכאבים הנילווים לכך ולא נראה פתרון באופק לאחרונה בעקבות נפילה רצינית פניתי לרופא משפחה סיפרתי לו את שארע והוא טוען שהבעיה קשורה לעצם הזנב שם נמצא העצב השיך לקרסול היתכן אשמח לעזרתך יעל

הסיבה הנראית לעין לחוסר יציבות של הקרסול שלך הנה הנקע שנגרם לך שבעקבותיו יש ילשה של מיצבי הקרסול ופגיעה בתחושת המצב ( תחושה פרופיוצפטיבית ) החשובה שליטה עצביתשריירת על הקרסול. הפתרון לכך הנו א. שימושקבוע בחגורה מייצבת של הקרסול. ב. טיפול פיסיותרפי שעיקרו הוא אימון אינטסיבי לשיפור השליטה על הקרסול. חשוב שתעשי צילום בעזרת מכשיר שנקרא "טלוס" לבחינת היציבות של הקרסול שלך וקרוב לודאי גם מר"|. בדיקת על שמע אין בה די

מנהל פורום אורתופדיה