נימול בידיים וברגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/10/2006 | 16:00 | מאת: לילך

שלום רב, אמי בת 74 סובלת מרעד בידיים (לא פרקינסון) כאבים בכתף ימין שבצילום רנטגן התגלתה דלקת בכתף. לאחרונה היא מתלוננת על הרגשת נימול בכפות הידיים והרגליים וכן חום שורף בכפות הידיים. רופאת המשפחה טוענת שזה מדלקת פרקים. מה יכולות להיות הסיבות לתופעה זו? אמי מעוניינת ללכת לרופא פרטי אך לא יודעת למי לפנות באיזה תחום? תודה על העזרה.

תחושות נימול ושריפה מפושטות בכפות הידיים והרגליים הן קרוב לודאי ביטוי לנוירופתיה פריפרית . גורמים אפשריים - חסר ויטמין B12 .סוכרת תגובה לתרופות ועוד. פני לנוירולוג

מנהל פורום אורתופדיה