נקע בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2005 | 13:55 | מאת: רוני ידידיה

לפני שבועיים וחצי נקעתי את הברך כשאבדתי שווי משקל בירידה ממדרגות ובאמצעות התנועה החדה של הברך עצרתי את נפילתי קדימה. לא ידוע לי איזו רצועה פנימית בדיוק נמתחה או נקרעה. מיד אחרי הכאב החד לא חשתי בכאב נוסף. לא רק שלא שמתי קרח אלא שהמשכתי מיד בהליכה ובשחיה. לאחר כ-8 שעות מרגע המתיחה תקף אותי כאב חזק שנמשך כמעט יממה והברך התנפחה. מאז המצב משתפר ונסוג לסירוגין. הנפיחות ירדה, אך עדיין אינני יכולה לישר ובעיקר לכפוף עד הסוף את הברך מבלי לחוש בכאב חזק. גם ללא תנועה אני חשה בחלק מהזמן בכאב מציק בתוך הברך. האורטופד, אליו הלכתי למחרת קרות הנקע, לא הפנה אותי לפיזיוטרפיה ולאחר שראה את צילום הרנטגן פטר אותי בהבטחה שאינה מתקיימת ש"זה יעבור תוך כמה ימים". הוא אמר לי שאני יכולה להמשיך ללכת (לצלוע). אני מודאגת מכך שהמצב לא משתפר, אני עדיין צולעת והכאב אינו פוחת. אני בת 58 ובד"כ בכושר גופני טוב. מה דעתך?

השאלה החושבה ביותר היא האם הברך יציבה או לא . אם אמנם כן סופה שהיא תחלים. פיסותרפיה עשוי להקל על התהליך . אם אין הברך יציבה יש לתת לה טיפול הכולל יצוב על יד מחוך ופיסותרפיה אינטנסיבית שעיקרה תרגול עצמי של חיזוק שרירים.

15/06/2005 | 12:21 | מאת: רוני ידידיה

תודה על התשובה המהירה. בינתיים הלכתי שוב בלית ברירה לאורטופד שלא הייתי מרוצה ממנו. הוא רשם לי תומך פעיל לברך ופיזיוטרפיה, שהתור הראשון אליה אפשרי רק בעוד חודש. על שאלתי אם הברך יציבה הוא ענה שכן. האם תופעה של "קנאקים" קטנים בתוך הברך לפחות 10 פעמים ביום אינה סותרת קביעה זו?

22/05/2007 | 18:02 | מאת: אפי

מתיי הכאבים חולפים שיש נקע בברך ואזה טיפול ניתן לקבל? תודה מראש.

24/05/2008 | 22:13 | מאת: גבריאל

נקעתי את הברך פעמיים במשך 3 חודשים . הרגשתי את עצם הברך יוצאת ממקומה וחוזרת. היו לי כאבים במשך כ10 ימים ומאז המצב משתפר מעט. אך אין לי יציבות בברך. קבלתי תור לבדיקת MRI האם יש מצב שיש קרע ברצועה או במיניסקוס ואין כאבים ?

מנהל פורום אורתופדיה