פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
07/11/2016 | 17:20 | מאת: אן

שלום, אני בת 28, רזה bmi 17, מנהלת אורח חיים יושבני (לא עושה ספורט בכלל). למעט חוסר בברזל, אני בריאה. במסגרת בדיקת דם שגרתית קיבלתי מדדים של HDL של 110 ( LDL 147, בשל גלולות למניעת היריון שאני נוטלת ותחת השגחה כמובן של רופא הנשים שאמר שמדובר בארטיפקט ידוע של נטילת גלולות ולכן אין לדאוג בשל המדד הגבוה של הכולסטרול הרע). טריגליצרידים גם כן תקין 115. אני מודאגת מרמתו של ה HDL שרק עולה משנה לשנה.. לפני שנתיים ולפני כן רמתו הייתה באיזור ה80, ומאז מדי כמה חודשים הוא רק עולה, כשהחודש הגיע לשיא של 110. אני מודעת לכך שיש לו השפעות מיטיבות על הגוף, אך האם יש לו גם השפעות שליליות?

10/11/2016 | 11:04 | מאת:

לא שאני יודעת. ממליצה לפנות לרופא המטפל אם את מודאגת

06/11/2016 | 01:07 | מאת: ג

שלום רציתי לדעת האם במתכון הבא המשמש להכנת בצק ואז לאפייתו , יכול להיווצר מצב שהשמן הצמחי נהיה מוקשה ובעקבות כך הופך לשומן טראנס או שאין חשש.. קמח לבן שמרים יבשים שמן צמחי סוכר לבן ביצה מים קורט מלח כפית תמצית וניל ביצה טרופה להברשה

06/11/2016 | 12:30 | מאת:

סביר מאוד שלא

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם במידה ואני אוכלת חטיף שוקולד שמכיל 200 קלוריות ואני מוסיפה כמה כפות של סיבים בנפייבר עם הרבה מים, ואוכלת ממש לפני 5 אגוזי מלח, ניתן להוריד באופן משמעותי את המדד הגליקמי של השוקולד ואת עליית האינסולין? או שמדובר על ירידה לא משמעותית, ואין סיכוי שזה יהיה כאילו שאכלתי ארוחת ביניים בריאה? תודה מראש

שלום יעל, תאורטית-כן יוריד אינדקס גליקמי אבל איני יכולה לדעת עד כמה. מעשית, כל גוף מגיב אחרת והמדד הגליקמי מושפע מעוד גורמים. בפועל-לא כדאי לאכול חטיף שוקולד של 200 קל' באופן קבוע, ולא משנה מה תצרפי לזה, "ארוחת בניים בריאה" זה לא יהיה- וזה גם בסדר, אגב. לא חייבים כל הזמן לאכול רק מה שבריא, אבל רק אל תשלי את עצמך :)

05/11/2016 | 10:58 | מאת: מתעניין

עד כה בצעתי במסגרת הקופה ( עקב בעיות עיכול וחוסר נוחות משמעותי)שתי בדיקות נשיפה ( לקטוז ופרוקטוז) ששתיהן חיוביות. גם לאחריהן המצב לא קל, לאחרונה התפרסמו מעבדות המבצעות בדיקה לרגישות למזון באמצעות בדיקת דם ( נוגדנים בדם) האם הבדיקה ותוצאותיה מוכרות? ואם כן מדוע לא מומלצת בתחילת תהליך הייסורים של דיאטות אלימינציה אין סופיות?

06/11/2016 | 09:34 | מאת:

שלום לך, יש אכן בדיקה הנקראת RAST אך איני יודעת את שיקולי הקופה בהפניות לבדיקה כזו או אחרת (מניחה שבין היתר נובע משיקולי עלות) אפשר לבקש תור לאלרגולוג (מומחה אלרגיה) וממנו לבקש הפניה לבדיקה אם ייתן בהצלחה

05/11/2016 | 00:29 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 61 ועד היום אכלתי מוצרי חלב באופן סדיר. לפני כשנתיים התחלתי לסבול מתופעת אלרגיה מציקה ביותר שהתבטאה בהתעטשויות מרובות, גודש באף, ונזלת אלרגית. זה נמשך לאורך כל השנה ולא בעונות המעבר. שום כדור אנתיהיסטמין לא עזר לי, וגם לא תרסיס לאף. רופא אלרגיה עשה לי טסט ושלל אלרגיה. מסיבה מסויימת הפסקתי לצרוך מוצרי חלב, ולהפתעתי אחרי כחודש המנעות מוחלטת, התופעה נפסקה לחלוטין! ההמנעות מאד קשה לי, כי אני אוהבת מוצרי חלב, אך השתדלתי להתמיד. בתקופת החגים קצת זייפתי, והתופעות באף חזרו. האם יתכן שבגילי תהיה פתאום רגישות לחלב? ממה זה קורה? אציין שאני מנותחת שרוול מלפני חמש שנים, אך התופעה החלה רק 3 שנים אחרי הניתוח. האם מנסיונך זה קשור בכלל? כמו כן שאלתי דיאטנית לגבי התופעה והיא אמרה לי שרגישות ללקטוז מתבטאת בדרך כלל בתופעות של שילשולים ולא במה שקורה לי ויתכן וזו בכלל לא רגישות ללקטוז אלא לחלבון החלב. אני כבר מבולבלת וחסרת אונים. מאד קשה לי התזונה ללא מוצרי חלב. מה את מציעה לי, והאם בכלל שמעת אצל אחרים על תופעה שכזו? אודה לתשובה.

שלום יעל, קודם כל, יש את המציאות, ואת הנסיונות שלך שמוכיחים כי ככה"נ עדיף (אם ברצונך לא לסבול מהתופעות..) לא לצרוך מוצרי חלב, או לפחות לא את אותם אלו שאת אוכלת בדר"כ, בכמות ובתדירות. במהלך החיים בהחלט ייתכן שינויים ברגישות שלנו למוצרי מזון שונים, וזה נכון שמה שאת מתארת פחות מתאים לרגישות ללקטוז אבל אולי מרכיב אחר בחלב מעורר רגישות. לגבי הניתוח, ייתכן שינוי בחיידקי מע' העיכול ולכן ייתכן ויש קשר אך לא ניתן לדעת זאת בוודאות את כן יכולה לנסות מוצרי חלב שונים כגון מוצרי חלב עיזים או מוצרים "פשוטים" כגון יוגורט. ייתכן שגם שינוי בכמויות ייעשה הבדל, אבל אלו רק דברים שעם ניסוי עצמי שלך תוכלי לדעת. יש בימנו מגוון עצום של תחליפי מוצרי חלב כגון מוצרים מבוססי סויה כך שגם אם תגלי שכל מוצרי החלב הקיימים מעוררים בך את אותך תגובות עדיין אפשר למצוא תחליף אני יכולה לספר לך מנסיון אישי שזה הרבה עניין של הרגל, ולאחר תקופה מסוימת ללא מוצרי חלב ניתן בהחלט להנות ממזון גם ללא מוצרי חלב אהובים לשעבר... בכל מקרה לדעתי כדאי שתיוועצי עם דיאטנית קלינית ע"מ לוודא שיש מספיק סידן ורכיבי מזון נוספים בתפריט החדש שלך רק בריאות! התשובה גם בעזרתה האדיבה של ד"ר גילה רוזן

04/11/2016 | 19:05 | מאת: משה.

שלום, רציתי לדעת האם הקפאה של גמבה אדומה פוגעת במשהו בויטמין c שנימצא בה? כנל לגבי תפוא. האם הקפאה של תפוח אדמה מבושל הורסת במשהו את האשלגן שבתוכו? 2. האם זה נכון שוויטמין c מגביר ספיגה של ברזל בגוף רק כשמקור הברזל הוא ממקור צמחי ולא מהחי?

שלום משה הקפאה פוגעת בערכים התזונתיים של המזון אך חלק מהויטמין C כן נשמר (פחות מ50%), לגבי האשלגן אין לי מידע אך משערת שרובו כן נשמר ברזל מהחי גם מכיל ברזל בצורת "נון-הם" (עליו משפיע ויטמין C) ולכן מגביר ספיגה גם בברזל מהחי אך קח בחשבון שספיגת ה"הם" טובה מאוד כך שאין ממש צורך להוסיף במכוון ויטמין C

03/11/2016 | 09:30 | מאת: אודליה

שלום, אני בת 35 + 2. בחורה רזה יחסית ונמוכה. אבל לאורך כל חיי הבעיה היתה בטן בולטת, אך לא תמיד נראית לעין בזכות טשטוש באמצעות בגדים או תקופות של רזון יותר מהרגיל. בתקופה האחרונה עליתי במשקל 2 ק"ג אך זה לא משהו מאוד משמעותי ונראה לעין כי מדובר במשקלים נמוכים (במקום 45 ק"ג - 47 ק"ג) ודווקא קיבלתי הרבה מחמאות מהסביבה ומבעלי שאני נראית מצוין ואף יותר טוב. היו ימים של בטן נפוחה וימים של בטן נפוחה במיוחד. זה מאוד מעצבן אותי ורק בגלל זה אני משתדלת להפחית בפחמימות וסוכר, לאכול יותר חלבונים ומאכלים עם ערך תזונתי. אני גם מתאמנת בשיעורי אירובי. יצא שירדתי כמעט קילו במשקל אבל הבטן התנפחה עוד יותר מלפני כן!! איך זה יכול להיות? אני מתעוררת בבוקר עם בטן נפוחה וזה ממש מפריע לי ומגביל אותי בבחירת בגדים. אני רזה בגוף ורק בטן תחתונה בולטת ומה שעוד יותר מתסכל שאני לא יודעת מה הסיבה. מה שאני יודעת בוודאות שמנפח אותי זה: קמח לבן (אך גם קמח מלא), קטניות ממש עושה לי בלגן בבטן, תפוח אדמה, תירס ושאר פחמימות. אך איני יכולה לאכול אך ורק חלבונים, במיוחד לפני אימון. לפעמים אני מדלגת על ארוחת ערב בכוונה ומרגישה רעב רק בשביל לקום בבוקר עם בטן שטוחה, אבל זה לא קורה... ממש ממש מבאס. אשמח לדעת מה הגורם לכך ואיך אפשר להימנע.

שלום אודליה, יכולות להיות סיבות תזונתיות רבות מאוד למה שאת מתארת ויכול מאוד להיות שזה עניין של מבנה גוף שצריך להשלים איתו (את מתארת ש"כל חייך" הבטן בולטת). אני חושבת שבמקרה שלך כדאי מאוד לגשת לדיאטנית לראות אולי משהו שאת אוכלת כן משנה בעניין הנפיחות, אבל להערכתי נשמע שהעניין שמטריד אותך כל כך אינו בר שינוי יותר מידי והסביבה מקבלת אותך יפה מאוד ואינה רואה את מה שאת רואה. מודה ששינוי מחשבתי קשה בהרבה משינוי תזונתי אבל אני חושבת שיהיה כדאי לנסות "להשלים" עם גופך ולהסתכל על כל מה שטוב בו, ונשמע שיש לא מעט :) מקווה שעניתי לך בכל זאת..

29/10/2016 | 07:10 | מאת: אורה

מאחר ויש במשקה מעט מאוד אגוזים, האם זה אומר שהערך הקלורי הכתוב על האריזה הוא נכון? רק 29 קלוריות ל-100 מ"ל של משקה?

30/10/2016 | 09:40 | מאת:

כן. אנמם אינני הדיאטנית של החברה ולא בדקתי במעבדה, אבל הסימון התזונתי אמור להיות מדויק לפי בדיקת החברה, ומותרת סטייה של עד 20%.

28/10/2016 | 16:39 | מאת: מחברת

שלום, אני מאוד אוהבת ירקות. כל כך אוהבת שזה עיקר המזון שלי. אני מודעת לחשיבות של חלבון ואבות מזון שאין בירקות ולכן אני אוכלת ביצים (2 חלמונים ובערך 11 חלבונים) ולקחת תוספי תזונה (4 יחידות סידן ציטראט של 300 מ"ג ו-3 כדורי ויטמין D של 400 יחב"ל כל אחד). סדר היום שלי כולל עבודה משרדית בעיקר, הליכה מהירה מאוד של חצי שעה-שעה ביום והליכות נוספות של היומיום (גרה בקיבוץ והולכת הרבה יחסית). אני בת 29 ורזה יחסית (BMI מינימלי בנורמה או טיפה פחות) עכשיו, יש לי שתי שאלות: 1. קראתי שאני צריכה לאכול כ43-130 גרם חלבון ביום. הטווח הזה נראה לי הזוי. מה דעתכן? (משקל בערך 46-48 ק"ג) 2. האם התזונה שלי יכולה לספק את כל צרכי הגוף? האם הגיוני להתבסס על סידן שרובו מכדורים והאם נכון להתבסס על חלבון שרובו ממקור אחד. קראתי אמנם שזה החלבון הכי איכותי אבל אני גם יודעת שצריך לגוון. תודה רבה!

שלום לך, איני יודעת מי המליץ לך על התפריט הנוכחי ועל תוספי המזון שאת לוקחת ולא ברור לי מה עוד את אוכלת ביום חוץ מירקות וביצים. אם זה כל מה שאת אוכלת יש פה בעייתיות מסוימת ואיני יכולה לעזור בנושא הזה דרך האתר. כמות החלבון שאת זקוקה לה היא כ40 גר' (לפי המלצות של 0.8 גר'/ק"ג) ואת מגיעה אליה עם כמות החלבונים שאת צורכת ליום, וגם בירקות יש מעט חלבון (אבל כשאוכלים הרבה אז זו כבר כמות שאפשר להתחשב בה) לגבי השאלה השניה- התזונה שלך נשמעת מאוד לא מאוזנת ואם זה באמת כל מה שאת אוכלת אז לא- היא לא ממש מספקת את צרכי הגוף, ולא הגיוני להתבסס על סידן מתוספים. ממליצה לך מאוד, ובהקדם, לגשת לדיאטן/ית להסדרת התפריט בהצלחה!

27/10/2016 | 14:53 | מאת: אפרת

שלום רב אני מאד רוצה להוריד לחלוטין את הסוכרים שאני אוכלת בסהכ אני במידות סבירות משקל לגובה ואוהבת אוכל בריא אך הסוכר מהווה לי בעיה בעיקר בשעות הערב מה עושים ? מהיכן מתחילים ? תודה מראש

הי אפרת, טוב מאוד! הרצון שלך נהדר ונכון, ואפשר להתחיל מלהכין רשימה של כל המזונות שאת אוכלת ביום יום ולראות (לפי המרכיבים שלהם) היכן יש סוכר מוסף. שימי לב שהרבה פעמים הסוכר "מתחבא" בשמות שונים ולכן אם את קוראת רכיב מסוים שאינך יודעת מהו כדאי לבדוק, ייתכן וזה סוכר בתחפושת. מלבד זאת, כדאי מאוד לגשת לדיאטן/ית כדי לראות את התנהלות האכילה שלך ולראות כיצד אפשר לשנות אותה. פעמים רבות אנשים ממעיטים באכילה במהלך היום ובערב, כאשר כבר עייפים וחסרי כוח רצון והתמודדות בנוסף לרעב "נופלים" על מזון מתוק ומנחם אני יודעת שזו המלצה שחוזרת על עצמה כאן בפורום אבל אין ברירה- כדי לקבל ייעוץ אישי ומתאים לך את חייבת לגשת לאיש מקצוע שייבחן איתך את התפריט. אין פתרונות קסם בעניין הזה, ובטח לא מגמילה ממתוקים שקשה לבצע אם לא מתנהלים נכון בהצלחה רבה

26/10/2016 | 12:39 | מאת: תומר

ועוד שאלה: מדוע יש להימנע מפיצוחים קלויים: האם בגלל המלח שמוסיפים אליהם? או בגלל שהשומן שלהם הופך לטראנס בעת הקלייה?

גם וגם :) לא ברור עד כמה השומן הופך לטראנס (תלוי בעוצמה ומשך החימום) אך אין ספק שעדיף להמנע מחימום השמן שבאגוזים

26/10/2016 | 12:39 | מאת: תומר

שלום אני אוכל דגים כגון מושט בורי סול סלמון. האם העור שלהם מכיל שומן רווי? יש יתרון באכילה שלו?

27/10/2016 | 11:34 | מאת:

שלום תומר, העור כמובן מכיל שומן, בכמויות ובהרכבים שונים בין דג לדג וגם באותו סוג דג אך עם שוני בצורת גידול ובמה הדג הוזן. מאוד שונה גם בין שיטות בישול שונות. לא הייתי ממליצה על אכילה קבועה של עור הדג. אם רצונך במקורות לאומגה 3 הייתי מעדיפה מקורות אחרים מעור הדג רק בריאות

25/10/2016 | 17:21 | מאת: טלי

לאחרונה עברתי לטבעונות ואני מקבלת המון תמיכה וכך נחתו אצלי בבית - טחינה גלמית מופלאה, תערובת פיצוחים (מומלחת) וגרעיני דלעת טריים מדלעת שהוכנה למרק וייבשתי בתנור בחום נמוך כחצי שעה, לא ממש קלויי כמו גרעיני הדלעת הקנויים,מרגישים בהבדל. אתמול קיבלתי במייל לינק למאמר שקצת הדאיג אתי לגבי תזונה עשירה מדי בסידן ונזקיה, והתחלתי לחשוש,מפני שיש לנו הסטוריה של בעיות בכליות משני צידי המשפחה. הכמויות שאני צורכת: שתי כפות גדושות טחינה גלמית (לא מלאה) מכינה את הטחינה ללא מלח, עם מיץ לימון משומר ומי ברז בלבד. אוכלת את כל הכמות הזו באותה ארוחה, אם זה משתמעותי? שני חופנים גרעיני דלעת קלויים ללא מלח, אחרי הצהריים כחטיף. חופן אחד פיצוחי קטניות מלוחים קנויים: חומוסים,סויה ,פולים, אחר הצהריים כחטיף. כמובן שכמו להרבה טבעונים גם אצלי יש חלב סויה במקרר שאני אוכלת מדי פעם עם דגני בוקר מחיטה מלאה, אלא שעם כל השפע הזה של גרעינים ואגוזים חשבתי שאולי זה יותר מדי ואני אוכלת בבוקר טחינה+סלט. האם אני צורכת יותר מדי סידן או מינרלים אחרים שיכולים להזיק? הבנתי שהמלחה של אוכל בשילוב עם סידן יכולה להיות בעייתית? תודה

27/10/2016 | 08:30 | מאת:

שלום טלי, כמות הסידן ממזונות אלה נמוכה מאוד באופן יחסי ואין חשש שאת מגיעה לגבול העליון המותר לצריכה (2000-2500 מ"ג ליום, תלוי בגיל). צריכה עודפת של סידן מגיעה בדר"כ מתוספים חיצוניים אני חושבת שכדאי שתגשי לדיאטן/ית ע"מ לסדר את התפריט החדש שיהיה מאוזן מבחינת אבות המזון ולקבל טיפים נוספים ואולי צורך בהשלמות מתוספים (כגון B12) שעלול להיות חסר בתזונה טבעונית. בהצלחה ורק בריאות!

דלקת הרירית בקיבה (גסטריטיס) נגרמה עקב מעשה שטות - נטילה של כמות מופרזת של כדורי אספירין לפני 4 שבועות. חומציות הקיבה תקינה, אין הליקובקטר פילורי - בדוק. המטופל, בן 17.5, מאז נמצא בדייטה מאוד שמרנית ומוקפדת, בעיקר על דייסות ריריות ומרקים רכים, מיץ כרוב ומיץ ת"א טריים, דבש. לא נוטל כלל מאכלים מגרים, סוכר, ממתקים, ירקות ופירות טריים, מוצרי לחם, בשר, דגים, בייצים, מוצרי חלב וכיו"ב. מאז חל שיפור משמעותי, אבל המצב עדיין בעייתי ורגיש. שאלות למומחים - האם מותר במצב זה ליטול: 1. מי גבינה מתוצרת בית, כלומר המופקים לא מאבקת חלב, אלא מחלב מפוסטר /יוטבתה או טרה/. 2. חליטת צמח שוש קירח /אשר בין היתר מדרבן את מע' הלימפה להתנקות דרך בלוטות וכיו"ב/. 3. שמן ממקור צמחי אומגה 3, 6, 9. בתודה מראש, רומן

שלום רומן, התשובה בעזרתה האדיבה של ד"ר גילה רוזן: קודם כל, יש לבצע את הטיפול התרופתי הניתן ורצוי בהחלט להיות במעקב רופא גסטרו' ודיאטנית מומחית בנושא. בנוסף, שמן כדאי זית (רובו אומגה 9) ולא שמנים אחרים כרגע, מי גבינה ייתכן ויגביר הפרשת חומצה, ולגבי חליטות תה- איני יודעת מי המליץ על החליטות הנ"ל ומי לוקח אחריות בנושא, אבל לא ממליצה לערוך "נסיונות" כרגע אלא ללכת על מה שבטוח רק בריאות

23/10/2016 | 21:16 | מאת: משה

שלום, רציתי לדעת האם בקפיר יש ויטמין B12 ואם כן אז כמה, האם הספיגה שלו ממקור זה מספיק טובה כדי שאפשר יהיה להיסתמך עליו כמקור בלעדי?

27/10/2016 | 10:18 | מאת:

לא מצאתי נתונים מספריים בעניין אך בדר"כ הקפיר אינו "לבדו" אלא כחלק ממשקה/מזון חלבי לפיכך ישנה כמות מסוימת של B12, אך לחלוטין לא הייתי ממליצה עליו כמקור בלעדי

23/10/2016 | 21:16 | מאת: אורה

קניתי משקה אגוזי לוז של alpro. https://www.alpro.com/il/products/drinks/hazelnut/... על המוצר כתוב כי הערך הקלורי ל- 100 מ"ל של משקה הוא 29 קלוריות. מאחר וידוע כי אגוזי לוז הינם בעלי ערך קלורי גבוה, אני מתקשה להבין כיצד ייתכן שהערך הקלורי של המשקה כל כך נמוך (אפילו בהשוואה לחלב 1% שומן). אני יודעת שחברת alpro היא חברה ידועה שמוכרת את מוצריה בכל העולם, ורוצה לוודא שאכן המידע שלהם אמין. אודה על מתן מענה בהקדם.

27/10/2016 | 08:34 | מאת:

שלום אורה, ממליצה לך להסתכל ברשימת הרכיבים של המוצר. תגלי שרק 2.5% מהמוצר הינו אגוזי לוז...

23/10/2016 | 17:31 | מאת: מתלבט

שלום רב, אני סובל מרגישות ללקטוז ופרוקטוז, לאור צורך בהגדלת סיביים תזונתיים הומלצו שני סוגים: פסיליום או בנפייבר. קראתי על שניהם ולא מצאתי קריטריון שיעזור לי להחליט באיזה מהשניים לבחור. אודה לסיוע כלשהו באבחנה בין השניים.

שלום לך, איני יודעת מי המליץ לך ומדוע דווקא סיבים כתוספת חיצונית ולא דרך המזון (יותר ירקות ופירות, מעבר לדגנים מלאים, הוספת קטניות לתפריט וכד'), לפיכך ממליצה לך לחזור ולשאול את הממליץ-אם הוא איש מקצוע, ואם לא, לפנות לאחד כזה (דיאטן/ית) בהצלחה

23/10/2016 | 15:27 | מאת: נירה

שלןם, אני טוחנת 2-3 כפות של גרעיני דלעת+2-3 כפות של גרעיני חמניה ומוסיפה אותם בתוך המזון שאני אוכלת במשך היום, רציתי לדעת מה התועלת שאני מפיקה ,מבחינת ערך התזונתי?והאם הכמויות האלה מספיקות כדי להפיק את הנידרש או שצריך להגדיל את הכמויות? תודה לתשובה נירה

27/10/2016 | 10:15 | מאת:

שלום נירה, קשה לענות על שאלה זו כיוון שלא ברור מה הכוונה ב"להפיק את הנידרש", וכמובן שאיכות תזונתך לא תלויה רק ב2 מרכיבים אלו אלא במזון נוסף שאת אוכלת לאורך היום.. בגדול, בתוספת זו את מקבלת כמות יפה של אבץ, ברזל ומגנזיום, וגם כמובן קלוריות שרב מקורן בשומן. הוספת אגוזים וגרעינים לתזונה היא מבורכת, אבל כמובן שיש להסתכל על התמונה המלאה, כפי שציינתי בתחילת התשובה רק בריאות

שלום, אני בת 35. 1.62 ושוקלת 66. ההשמנה אצלי מרוכזת רובה בבטן, ויש לי גם בקע סרעפתי ורפלוקס חמור, ועל מנת לנסות להמנע מניתוח לתיקון הרפלוקס(לוקחת נקסיום במינון מירבי אבל עדיין מאוד סובלת), ובכלל בלי קשר, עליי לרדת במשקל. רופא הגסטרו אמר שלנסות להגיע למשקל הכי נמוך שניתן(כל עוד לא תת משקל) על מנת שהבטן תהיה כמה שיותר שטוחה. בנוסף, יש לי תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות, ואני לוקחת כדור אחד של גלוקופאג' ביום. אני עושה כל יום שעה של ריצה על הליכון, חוץ משבת, ואוכלת תפריט מאוזן של 1200 קלוריות שקיבלתי מדיאטנית ופשוט לא יורדת במשקל בכלל ככה במשך 3-4 חודשים... זה מאוד מתסכל... ואני ממש מקפידה וסופרת הכל. (בלוטת התריס מאוזנת עם יוטירקס). הבנתי שעליי להפחית את הפחמימות בתפריט ולאכול יותר חלבונים... ושלתנגודת לאינסולין תפריט מאוזן רגיל לא טוב. רציתי בבקשה לברר: האם ב 2 הארוחות הראשונות של היום יותר עדיף לאכול רק חלבונים ורק אחר כך בהמשך היום להוסיף את הפחמימות? או שהפוך? ובכלל האם עדיף לאכול פחמימות רק במעט ארוחות או שלפזר בכל ארוחה מעט פחמימות מבחינת הפרשת האינסולין? והאם יכול להגרם לי נזק במידה ואנסה לרדת ל 1000 קלוריות ליום? אולי במקרה שלי אין ברירה... תודה מראש

היי יעל, ניכר כי את עושה את מירב המאמצים על מנת לשפר את הבריאות שלך ואת התחושה הכללית, וכל הכבוד על כך. מניסיוני, פעמים רבות במקרים שמצמצמים מידי את הצריכה הקלורית הגוף נעצר, מאחר ו"מרגיש חסר" ולכן לא מאפשר את הירידה במשקל. ייתכן כי זה המקרה כאן, במיוחד לאור הפעילות הגופנית שאת מבצעת ברמה יומיומית. שווה לבחון את האפשרות של הערכה מחדש ובחינה של התפריט ולבדוק האם יש מקום לתוספת של עוד מזונות מסוימים שיוסיפו עוד קצת קלוריות ורכיבי תזונה חשובים. אני לא ממליצה על הפחתה נוספת ל-1000 קלוריות ליום, מאחר וככל שאנו מפחיתים את הצריכה הקלורית שלנו כך ישנה פגיעה בחילוף החומרים שלנו שהולך ומתייעל. מאחר וקיים קושי בשמירה לאורך זמן על תפריט מוגבל שכזה לרוב זה מלווה בהמשך בעלייה במשקל חזרה. לגבי השאלה שלך מבחינת עניין החלבון - יש מקום במקרים מסוימים להפחתת פחמימות אך זה לא אומר בהכרח להוריד את הפחמימות לחלוטין בארוחה מסוימת. לפעמים הפחתה של הכמות מספיקה. שוב- ממליצה לבחון את העניין יחד עם דיאטנית שתוכל להתאים עבורך את הדבר הנכון ביותר בהתחשב ברקע שלך. בהצלחה,

14/10/2016 | 15:20 | מאת: א

שלום, אני סובלת ממחסור בברזל (הסיבה לכך מאובחנת ומטופלת), והברזל היחיד שאני יכולה ליטול הוא spa tone (כל סוג אחר עושה לי עצירות). ה-spa tone אמנם מעלה לי את ערכי הברזל, אבל לא מספיק ואני עדיין בחוסר מסויים, אם כי קטן יותר. האם ניתן/כדאי לקחת שניים ביום ? תודה.

16/10/2016 | 08:08 | מאת:

שלום לך, בהחלט ישנם מצבים שהמינון המומלץ בהם הוא פעמיים ביום, אך כיוון שאיני מכירה אותך כלל איני יכולה להמליץ על כך. ממליצה להפגש עם הרופא המטפל ולהתייעץ בנושא. רק בריאות וחג שמח

13/10/2016 | 13:01 | מאת: א

אחרונה יש לי באצבעות של הידיים מאין כאב כזה שנובע כתוצאה מאקזמה, נראה לי שזה אקזמה. זה תופס אותי בפינה של הציפורן, יש מאין נפיחות כואבת בין הציפורן לבשר ואם נוגעים זה כואב. יש לי את זה רק בידיים ולא באצבעות שברגליים ושמתי לב שזה התחיל מאצבע אחת וזה עובר וחוזר ועובר וחוזר ויש לי את זה בכמה אצבעות. התזונה שלי 100 אחוז ראו, אוכלת רק ירקות ופירות, לא מערבבת שומנים וסוכר, כמעט לא נוגעת בכלל בשומן, אולי אבוקדו קטן פעם בשבועיים חוץ מזה רק ירקות ופירטות חיים. אוכלת הרבה דלעת חיה, ירוקים כל יום.... ככה שהתזונה שלי נקיה. מדוע אם ככה האקזמה הזאת בציםורניים? ומה עלי לעשות כדי שזה יפסק? האם זה בא מהקיבה? ואם כן אז מדוע אם התזוה שלי מאה אחוז ראו?

שלום א' קודם כל, ממליצה לקבוע תור בהקדם לרופא עור על מנת לאבחן מה בדיוק מציק לך. דבר שני, תזונה 100% RAW ולא רק זה- אלא כזו המורכבת בעיקר מפירות וירקות חסרה בהרבה מאוד ויטמינים ומינרלים שנחוצים לתפקוד תקין של הגוף, בין היתר לתפקוד תקין של העור. בדרך הזו יווצרו עם הזמן חוסרים משמעותיים ויבואו לידי ביטוי במגוון תופעות שונות (בעיות בעור בהחלט יכולוות להיות חלק מהן) לפיכך, לא ממליצה להמשיך עם סגנון אכילה זה ואם בכל זאת כן- לדאוג לשלב מקורות לשומן (כגון אבוקדו ואגוזים) ולהוסיף קטניות (מונבטות אם ממשיכים עם הRAW) והכי חשוב להפגש עם דיאטן/ית ע"מ לקבל המלצות להשלמת ויטמינים/מינרלים מתוסף חיצוני (B12 למשל, שלא יהיה קיים בתזונה כזו בכלל) בריאות וחג שמח

האם הגוף שלנו אוגר נוזלים? אסביר את עצמי כדי שתבינו מה אני שואלת..... היום (כבר סוף היום) מרגיש לי בגוף שאני נפוחה, לא רק בבטן אלא גם ברגליים, כאילו "השמנתי". לא יתכן שהשמנתי כי לא אכלתי יותר קלוריות משהייתי צריכה אבל מה שכן כל היום אכלתי המוןןןןןןןןן מלפפונים (אולי איזה 6 קג לא מגזינה) בלי הקליפה אותה קילפתי, ובנוסף אכלתי מלאאא עגבניות. יכול להיות שבגלל שאכלתי מזון עם הרבה נוזלים אני מרגישה עכשיו נפוחה ברגליים וזה עניין שלת זמן עד שהכל "יתרוקן": מהגוף? אצין שאני לא בווסת ולא לפני, האמת ממש עכשיו סימתי ככה שזה לא נראה לי על רקע הורמונלי. ואם אכן הגוף אגר נוזלים- מדוע הם נאגרים בירכיים? מילא בבטן אני מבינה. האם ירכיים זה איזור שבו יש צבירת נוזלים?

שלום לך, סביר שמה שקורה בסוף היום הוא שאת פשוט מלאה יותר, כי הקיבה מלאה וכי אכלת לאורך כל היום, בוודאי אם אכלת מזון עתיר נוזלים וסיבים כירקות. לכן התחושה ה"כבדה" או ה"נפוחה". בבוקר בדר"כ התחושה נעלמת. אגירת נוזלים מתרחשת במצבי חולי שונים אך לפי סיפורך זה לא המצב אצלך אציין כי 6 ק"ג מלפפון ועוד הרבה עגבניות לא נשמע כמו אכילה תקינה ומקווה שאינך נוהגת כך כל יום. רק בריאות

שלום רב, אח שלי נוהג לאחרונה (ללא סיבה מיוחדת) לאכול ירקות ופירות מסוימים עם הקליפה, אבל כאלו שלא נהוג לאכול - למשל אבוקדו שום ובצל עם הקליפה. וסביר שיש עוד ירקות או פירות שגם אותם הוא אוכל כך. רציתי לדעת אם יש איזשהו סיכון בריאותי בכך שהוא אוכל דברים כאלו עם הקליפה שהרי בדרך כלל לא אוכלים מאכלים מסוימים עם הקליפה ואני משער שיש לכך סיבה מסוימת. אם תוכלו להתייחס גם ספציפית לירקות הללו וגם באופן כללי/פילוסופי יותר. כמו כן האם ידוע לכם על ירק או פרי ספציפי שצריך להיזהר לאכול בו את הקליפה על מנת שאזהיר אותו. תודה

שלום אורי, למה שמישהו יתחיל לאכול ירקות כאלו על קליפתם ללא סיבה מיוחדת? צריכה להיות סיבה כי לא נהוג לאכול אותם ככה- וזה כי הקליפות קשות מידי ללעיסה ואכילה! מקווה שהוא לועס היטב את המזון כיוון שלהערכתי כמות הסיבים הלא מסיסים בקליפה גבוהה מאוד (לא מצאתי נתונים על כך כיוון שהמזון מחושב לפי החלקים האכילים של הצמח...) ואם הכמות גבוהה והלעיסה לא מספקת יכולה (בתאוריה) להווצר חסימה אמנם יש זני אבוקדו שהקליפה מאוד דקה ונתנת לאכילה אבל קשה לי להאמין שמישהו מצליח ללעוס קליפה של שום או בצל- בטח לא מבושלים בקיצור- אין לי תשובה טובה.. אדם יכול להחליט מה ברצונו לאכול גם אם זה לא מה שכולם נוהגים, אבל אין ספק שזה מאוד לא סטנדרטי, ועלול ליצור נזק מסוים (כתלות בכמות, אופן לעיסה וסוג הקליפה)

11/10/2016 | 03:04 | מאת: איתן מור

אהלן. אני משתדל לשמור על תזונה בריאה עם כל הויטמינים והמינרלים הדרושים. אני שותה כמות מים הגונה (ורק מים) כל יום, גם כי פעיל לא מעט ומזיע הרבה, וגם כי זה פשוט שומר אותי עירני. אני יודע ששתיית מים מרובה עלולה לדלל את המלחים החיוניים במערכות הגוף, ובבדיקות הדם שעשיתי הנתרן באמת היה תקין ואף נמוך מהממוצע. ולשאלה עצמה: קניתי מלח נטול נתרן שבערכים התזונתיים שלו רשום שיש 0 מיליגרם נתרן, ואשלגן יש כ- 44,200 מיליגרם, לכל 100 גרם אבקה. האם בריא לצרוך כמה גרמים כל יום מהמלח הזה כמקור חזק לאשלגן? עד כמה שהבנתי מומלץ לגבר לצרוך כ 4500 מיליגרם אשלגן כל יום. בתזונה המודרנית לא קל לצרוך מספיק אשלגן. אני 185, שוקל 84, וכאמור שותה לא מעט. תודה על הסבלנות והעזרה, איתן

13/10/2016 | 08:37 | מאת:

שלום איתן, אם אתה צורך מגוון מזונות מהצומח מידי יום סביר שאתה דווקא כן מגיע לכמויות האשלגן המומלצות. לא ממליצה לצרוך את המלח הזה כתוספת אשלגן, מכיוון שבקלות אפשר להגיע גם לעודף. כמובן שיש לצרוך במתינות מלח שולחן רגיל (כזה המכיל נתרן). אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי תזונתך והאם מאוזנת מספיק ממליצה לך להפגש עם דיאטן/ית, אפילו למפגש חד פעמי על מנת לוודא ולראות שמה שאתה אוכל מכיל את מה שצריך :) הרבה בריאות

אני לוקחת אורסוליט 3 פעמים ביום האם ניתו לא לקחת במהלך היממה של הצום?

שלום מלגה, מקווה מאוד שהתייעצת עם הרופא שלך לפני כן, וזו היתה תשובתי גם אם הייתי מספיקה לענות לפני כיפור. מתנצלת על האיחור בתשובה, רק בריאות

שלום וברכה בן 28 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות למיקטל 150 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג אביליפיי 2.5 מ"ג הפסקתי את התרופות הנ"ל לפני כשבועיים בגלל שהגעתי למשקל של 107 קילו, דחף לפחמימות סוכרים והשמנה (לפני כ-4 שנים שקלתי 20-25 קילו פחות, לפני שהתחלתי ליטול בכלל תרופות פסיכיאטריות) עשיתי בדיקות דם, עם ובלי התרופות ואלו התוצאות.. רציתי לדעת אם אכן יש סטיות משמעותיות בבדיקה בגלל התרופות.. TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl CORTISOL-BLOOD בלי תרופות - 655 nmol/L CHOLESTEROL עם תרופות - 167.4 mg/dl בלי תרופות - 168.5 mg/dl CHOLESTEROL- HDL עם תרופות - 44 mg/dl בלי תרופות - 43 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc עם תרופות - 101.0 mg/dl בלי תרופות - 111.2 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL עם תרופות - 123 mg/dl בלי תרופות - 126 mg/dl GLUCOSE עם תרופות - 90 mg/dl בלי תרופות - 87 mg/dl PROLACTIN עם תרופות - 101.0 mIU/L בלי תרופות - 172.7 mIU/L (יש לציין שלא הייתי עירני שעתיים לפני הבדיקה של הפרולקטין כמו שהיה צריך, אלא עשיתי את הבדיקה כשעה לאחר ההתעוררות ולא שעתיים כמו שהיה צריך) יש לי עוד הרבה ערכים בבדיקות שעשיתי, אך הבנתי שאלה מרכזיים על תפקיד חילוף החומרים בגוף והשמנה.. ראיתי שהטריגליצריד יותר גבוה שכשאני לוקח תרופות - האם זו סטייה משמעותית? כנ"ל לגבי בלוטת התריס.. האם אלו סטיות גבוהות ומשפיעות? את הקורטיזול לא יצא לי לבדוק כשאני עם תרופות, אלא רק כשאני בלי.. אני ממש מדוכא בגלל שהגעתי למשקל הזה ואני לא מבין למה לי בדיוק לקחת את התרופות אם זה מעלה לי במשקל.. :\ זה עושה את האפקט ההפוך מהתרופה ומכניס אותי למצב-רוח רע.. כשאני ללא התרופות אני מרגיש יותר קל ופחות דחף לאוכל ולסוכרים\ופחמימות ויותר שולט על עצמי כנ"ל היציאות לשירותים יותר מהירות ,קלות וטובות.. בקיצור רציתי לדעת האם לפי הערכים הנ"ל התרופה באמת משפיעה על חילוף החומרים בגוף שלי? כמובן שאני יודע שצריך להקפיד על תזונה מאוזנת אך אני רוצה לדעת האם ע"פ הבדיקות הנ"ל התרופות אכן משפיעות על חילוף החומרים? או שאלו לא סטיות משמעותיות? האם יש עוד ערכים שצריך להסתכל עליהם בבדיקה? (לא רשמתי את כולן..) בנוסף קבעתי תור לדיאטנית אך זה לעוד הרבה זמן וחשוב לי לשמוע תשובה עכשיו.. תודה מראש

שלום לך, ראשית הדבר החשוב ביותר: האם אתה במעקב פסיכיאטרי והפסקת התרופות נעשתה באישור רפואי וכפי הנדרש מבחינת הפחתת מינונים? אם לא- זה הדבר הראשון והחשוב ביותר אותו עלייך לעשות! שנית, בדיקות דם בוודאי אינם המדד לחילוף חומרים וכל שאני יכולה לענות לך הוא בנושא השומנים והגלוקוז, שהשינויים בהם אינם משמעותיים בכלל וגם אי אפשר לייחסם רק לתרופות (הרי אכלת שונה בתקופה זו לפי דברייך, אז הם לא משקפים רק שינוי תרופתי, בטח ובטח כשהפסקת התרופות נעשתה רק לפני שבועיים וזה לא זמן מספק לבדוק) לגבי TSH קורטיזול ופרולקטין- יש לפנות לרופא משפחה או אנדוקרינולוג (TSH, אגב, 2 הערכים בטווח התקין) אתה מציין הרעה במצב הרוח בגלל עליית המשקל- אני מבינה את זה מאוד ולכן מאוד מאוד חשוב מעקב קבוע של פסיכיאטר/ית, בדיוק בשביל השאלות האלה ושינוי תרופות או שינוי מינון על מנת שלא תסבול (או כמה שפחות) מתופעות לוואי שכאלו ממליצה לך להתקשר מידי פעם ולבדוק האם ניתן להקדים את התור אצל הדיאטנית, יש בוודאי ביטולים ואולי תוכל להפגש עמה מהר יותר ממה שקבעת הרבה בהצלחה ורק בריאות!

10/10/2016 | 16:30 | מאת: נחום

שלום האם תמרים פלוס אגוזי מלך יכולים להיות כמרכיב תזונה עיקרי(לא רק , בעיקר) ביום שלפני הצום, בתוסזפת הרבה מים תודה נחום

שלום נחום, לא נשמע ככה, אבל כיוון שאנחנו כבר אחרי אני מניחה שאתה יודע את התשובה לבד (אם ניסת זאת..). יום לפני הצום צריך להכיל את כל אבות המזון והרבה סיבים ומים לשמירה על תחושת שובע לאורך זמן, ובתזונה המורכבת בעיקר מתמרים ואגוזים חסרים חלבון וסיבים בכמות משמעותית (תמרים הם פחמימה המתפרקת מהר מאוד בדם, אגוזים-שומן) מתצלת על האיחור בתשובה, ומקווה שעבר בקלות.

08/10/2016 | 20:58 | מאת: מיכל

האם רימונים שמכילים גרעינים בהירים ולא אדומים פחות איכותיים מבחינה תזונתית? תודה מראש לתשובה

16/10/2016 | 08:52 | מאת:

שלום מיכל, חלק מיתרונות הרימון מצויים בפיטוכימיקלים, אותם "צבענים" המעניקים לפרי צבע אופייני, כך שאני מניחה שבגרעינים בהירים יש פחות צבע ולכן פחות פיטוכימיקלים. אין זה אומר שהפרי פחות איכותי כיוון שיש עוד יתרונות רבים שאינם נובעים אך ורק מהצבע. עם זאת, אינני בוטנאית, ושאלה זו מתאימה יותר למקצוע זה :) במחקרים הרבים על הרימון לא מצאתי הפרדה לפי צבע גרעינים וכמובן שבחיי היומיום אנו אוכלים כל הזמן ירקות ופירות עם חוזק צבע שונה כך שזה לא ממש משנה בסופו של דבר הרבה בריאות וחג שמח

07/10/2016 | 18:46 | מאת: אילן

שלום האם עדשים כתומים עם שעועית ירוקה קפואה זה שילוב נכון? תודה לתשובה

13/10/2016 | 08:13 | מאת:

שלום אילן, זה שילוב טעים מאוד זה בטוח :) אם התכוונת ליצירת חלבון מלא אז לא, (עדשים-קטניה, שעועית ירוקה-ירק) אבל זה לא משנה. מספיק שבמהלך היום אכלת פחמימה כלשהי וקבלת את חומצות האמינו הנחוצות.

07/10/2016 | 11:40 | מאת: אני

אני נוטל תרופות פסיכיאטריות לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג אביליפיי 5 מ"ג אני עושה בדיקות דם לראות את התפקוד של הגוף שלי עם התרופה ובלי התרופה על אילו ערכים בבדיקת הדם צריך להסתכל אם הם משתנים? מה קשור להשמנה\הרזיה\חילוף חומרים? יש מלא ערכים בבדיקת דם.. על מה צריך לשים לב בעיקר? תודה מראש

שלום לך, ראשית כל, לגבי עניין התפקוד של הגוף עם או ללא התרופה, ממליצה להתייעץ על כך עם הרופא שרשם לך את התרופות. ייתכן שבדיקת היעילות של התרופה צריכה להיבחן לא רק בבדיקת דם, אלא אולי גם השפעות נוספות שעשויות להיות. בנוגע לעניין של השמנה או הרזייה וחילוף חומרים - שוב, אלו דברים שלא נמדדים רק בבדיקת דם פשוטה. בכל אופן בתור התחלה הייתי ממליצה לשים לב לבדיקות של הגלוקוז, כולסטרול וטריגליצרידים. אני כן ממליצה לגשת לייעוץ אצל דיאטנית באופן מסודר, במידה ואתה מעוניין בשינוי תזונתי או בבדיקה האם התזונה שאתה צורך מתאימה עבורך. בהצלחה!

07/10/2016 | 00:58 | מאת: אני

שלום וברכה אני בן 28 אני מעוניין לרזות בערך 20 קילו ואני צריך עזרה כי לבד נורא קשה לי אני מתחתן בערך עוד שנה ויש לי זמן לזה וסוג של דד ליין שוקל כרגע 107 גובה מטר 80 הייתי כמה פעמים בודדות אצל תזונאית אך זה לא העניין שאני לא יודע מה לאכול, העניין יותר שקשה לי נורא להתמיד, ביום יום, אני נורא אוהב מתוקים וזה מקשה עליי אני צריך מישהו שייתן לי הרבה חיזוקים וביטחון כל הזמן, כי לבד קשה לי מישהו שיעבוד איתי על צעדים קטנים קטנים והרבה חיזוקים ולעבוד על יעדים.. ניסיתי כמה פעמים להיות אצל חלי ממן אך כולן שם כמעט היו בנות ולא התחברתי כל כך, מה שגם אני איש של אחד על אחד וצריך יחס אישי כי זה יכול יותר לעזור לי השאלה לאן לפנות? פסיכולוג? מטפל cbt? או קאוצר? מאמן תזונה? משהו אחר? אני גר בפרדס חנה כרגע אני גם בלי קשר נמצא בטיפול פסיכולוגי ארוך טווח בעקבות משבר ממושך שאני עובר.. אבל היא לא ככ עוזרת לי בעניין המשקל ולא כ"כ נותנת לי ביטחון/חיזוקים.. לרוב אנחנו מדברים וחופרים.. :\ וזה לא ממוקד מה צריך לדעתכם? אשמח לעזרה והמלצות :)

הי לך, נשמע שאתה מודע היטב ובהחלט בהחלט זקוק לליווי מקצועי. תזונאית זה לא רק "מה לאכול" אלא גם חיזוקים ויעדים קטנים וכו', ולדעתי פשוט לא נפגשת עם הדיאטן/ית הנכונה והמתאימה עבורך :) מציעה לך לבדוק עוד דיאטניות/ים, כי זה הרבה עניין של חיבור וגישה וכמובן שיש הרבה הרבה מבחר וסגנונות, ולפעמים לוקח זמן עד שמוצאים את האדם הנכון לטפל בך (בדיוק כמו עם טיפול רגשי) לא שוללת טיפול ע"י מאמן/ת (קואצ'ר), יכול להיות שגם זה יעבוד בשבילך, רק תזכור שבענייני תזונה הוא לא יוכל לייעץ לך. גם CBT יכול לעבוד! ויש דיאטנים שגם מטפלים בעזרת CBT או מעקרונות האימון (או שהם גם מאמנים בנוסף להכשרה התזונתית) כך שהרווח כולו שלך המון בהצלחה!

04/10/2016 | 15:30 | מאת: רינה

שלום, האם אכילת חצי עגבניה שנשארה מיום קודם במקרר מאבדת את הסגולות הבריאים? רינה

06/10/2016 | 09:26 | מאת:

הי רינה, חלק מהויטמנים הולכים קצת לאיבוד (בטח ויטמין C), וכמובן שעדיף תמיד לאכול טרי אבל זה לא נורא, בטח בהשוואה ללא לאכול בכלל

01/10/2016 | 05:31 | מאת: מאיר

סוכרתי, מזריק מזה 3 חודשים, מאוזן מאוד. במשטר דיאטה קפדני לגבי צריכת פחמימות. מקפיד באוכל בכלל. ירדתי יפה במשקל. מרגיש טוב. בבדיקה הכל בסדר למעט: RBC = 4.37 (נרמה: 4.7), HB = 13.2 (נורמה: 13.5, HCT= 39.9 (נורמה: 42). פריטין מלפני 3 חודשים בסדר. B-12 מלפני 3 חודשים - בסדר, נדמה לי שגם פוליק אסיד מלפני 3 חודשים בסדר. קולונוסקופיה מלפני שנתיים וחצי - תקין. בהנחה שהבדיקות בכ"ז בסדר, מה אני יכול לעשות ע"מ לשפר ערכים?

שלום מאיר, איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית והתזונתית שלך ולא יודעת מה "מקפיד באוכל" כולל, ולכן לא יכולה לענות על שאלתך באופן מקצועי ואחראי. B12 לעיתים נמצא בטווח אך עדיין נמוך (מתחת ל250-300) ולא רשמת ערכי פריטין וחומצה פולית, כך שהתמונה אינה מלאה ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה להמשך ברור

שלום, האם שמן קוקוס מעלה את רמת הכולסטרול ואת רמת הטריגליצרידים? כמו כן, מה עדיף, להשתמש במוצרים טבעוניים המבוססים על שמן קוקוס או במוצרי חלב, שניהם עד 5% שומן. תודה,

שלום לך, עד 5% שומן זה לא ממש משנה, בעקרון אין המלצות בנוגע לשמן זה (בהקשר שומני הדם)

16/09/2016 | 11:31 | מאת: יצחק

שלום, האם ניתן לקבל חלבון מלא משילוב של שקדים, אגוזי מלך וגרעיני דלעת ? ואם לא, מה ניתן להוסיף להם כדי לקבל חלבון מלא ? תודה

שלום יצחק, לא, אבל זה לא ממש משנה. מספיק שבמהלך היום אתה אוכל מכל קבוצות המזון ותקבל חלבון מלא וסביר להניח בכמות מספקת (רובנו אוכלים יותר מההמלצות הרשמיות) גם אם אתה צמחוני/טבעוני ומשלב דגנים מלאים וקטניות בתפריט באופן יומיומי תקבל מכך חלבון מלא. אין הכרח לצרוך באותה הארוחה

14/09/2016 | 13:01 | מאת: עמית

שלום. האם צריכה של לחם לבן וחיטה (למשל בירה) בכמות מעל הממוצע ביום מעלה סיכון למחלות לב ? כפי שקראתי שטריגליצרינים הם הבעיות לדלקת עורקים ומשם מגיע טרשות ומחלות . אם כן מה הצריכה היומית המומלצת או מה הדברים שאפשר לעשות נגד כדי לאזן את זה?

שלום עמית, הגורמים למחלות לב הנם רבים ולא מסתכמים רק בצריכת דגנים "לבנים", ולא רק טריגלצרידים הם המקור לבעיות טרשת העורקים. הגורמים הם גם תזונה אבל גם אורח חיים, גנטיקה ועוד. אין "צריכה יומית מומלצת" וכדאי להמעיט ככל האפשר בצריכתם (אלכוהול הוא תחום שונה). כדאי לצרוך מזון הקרוב ביותר למצבו הטבעי (=לא מעובד), להרבות במזון מן הצומח (ירקות, קטניות, פירות, דגנים מלאים ואגוזים) אבל לא רק, גם אורח החיים חשוב ופרמטרים כגון פעילות גופנית ועישון משפיעים רבות זה תחום רחב מאוד ומה שכתבתי הוא קצה קצהו של המזלג... אם יש עוד שאלות אנחנו כאן :)

14/09/2016 | 08:31 | מאת: נורית

שלום, רציתי לישאול לגבי נבטי קייל, האם נבטי קייל טובים כמו העלים? ומה הכמות שרצוי לאכול ביום מנבטי הקייל כדי לקבל את היתרונות ולהפיק מהם תועלת? תודה נורית

15/09/2016 | 09:57 | מאת:

שלום נורית, לנבטים ולעלים ערכים תזונתיים שונים אבל שניהם טובים. אין כמות מומלצת, ולא חייבים לאכול דווקא קייל... כל מזון צמחי הוא מצוין ומומלץ לשלב צבעים שונים- לפחות 5. כמות של 5-7 מנות ירק ליום זה מצוין

13/09/2016 | 11:29 | מאת: סמי

שלום רב, ברשתות הסופר מוכרים חזה עוף אפוי באריזה של חברות מוכרות כמו מאמא עוף ועוף טוב . אצל מאמאעוף למשל מציינים ברכיבים 60% חזה עוף בלבד והשאר ציפוי פירורי לחם דגנים תבלינים ועוד השאלה שלי האם המוצר נכלל בקטגוריה של מוצרי בשר מעובדים(מתועשים) שלא בריא לאכול אותו אם מקפידים על תזונה בריאה? תודה רבה

15/09/2016 | 08:55 | מאת:

שלום סמי, חזה עוף הוא חזה עוף. אין שום סיבה לצרוך אותו כשהוא לא 100% חזה עוף. אם הוא לא, ועבר תהליך עיבוד כלשהו (במפעל), אז כן, מבחינתי הוא מוצר מעובד ועדיף להמעיט באכילתו. אם אתה קורא את רשימת הרכיבים, מבין מה הם ואין לך בעיה לצרוך אותם (כמו למשל תבלינים ופרורי לחם) אז בתאבון. גם במעובדים יש דרגות שונות של עיבוד וכצרכן כדאי ללמוד לקרוא תוויות מזון כדי לדעת מה בדיוק נכנס לנו לגוף. כלל אצבע פשוט- אם הרשימה ארוכה ואינך מבין מה רשום שם-עדיף לוותר רק בריאות

11/09/2016 | 14:25 | מאת: מתלבט

שלום רב, בעקבות הורדת פירות וירקות רבים עקב אי סבילות לפרוקטוז הוספתי לתזונה סיביים תזונתיים ( בנפייבר). התחלתי לפני מספר ימים. ההנחה הייתה שאלו יסייעו להשלמת חסרים למניעת עצירות, אך משום מה לא חל כל שיפור. האם יש דרך מסוימת לצרוך סיבים ולוחות זמנים לנטילתם? או שיש דרכים אחרות להשלים פער בפירות וירקות שהיו חלק משמעותי מהתפריט שלי?

שלום לך, אני מקווה שאת הורדת הירקות והפירות עשית בליווי דיאטנית- אם לא, בבקשה גש לדיאטנית להתאמת תפריט שיכיל מספיק מגוון של ירקות ופירות החשובים כל כך לתזונתנו. כשצורכים סיבים תזונתיים בתוסף חשוב מאוד לעקוב אחר כמויות השתייה ולהקפיד לשתות מספיק (שתן שקוף) אחרת יקרה ההפך... בדגנים מלאים וקטניות יש גם תכולת סיבים יפה אבל זו לא דרך להשלים את החסר בירקות/פירות. לכן אני חוזרת על המלצתי הקודמת- לגשת לדיאטנית ול"סדר" תפריט עם פחות פרוקטוז אבל עם תכולה מספקת של מזון מן הצומח בהצלחה!

לפעוט בן שנתיים וחצי אחוזון 15 נמצא אנמיה קלה והומלץ על נטילת ברזל. האם דובוני ברזל יספקו את הצורך בברזל. שאלה נוספת אם לאחר נטילת התוסף הצואה איננה שחורה האם זה מעיד על אי ספיגה של הברזל בתודה אניקה סבתא מודאגת

לסבתא אניקה שלום הטיפול בברזל לתיקון אנמיה, נחשב טיפול תרופתי. ההמלצה למינון צריכה להיות של רופא הילדים, לפי דרגת האנמיה. המינון בדובוני ברזל יכול להתאים כהשלמה תזונתית למי שאינו אוכל מספיק ברזל בתפריט היומי. לדעתי לא מתאים לתיקון אנמיה. לגבי צואה שחורה, זו תופעת לוואי שאינה הכרחית בכל מצב ולא כדאי להסיק ממנה לגבי הספיגה. על מנת לשפר את ספיגת הברזל מהתוסף, רצוי לאכול מזונות עשירים בויטמין C (פרי הדר, עגבניות, פלפל, קיווי, גויאבה). בברכה, נועה

09/09/2016 | 01:49 | מאת: סופי

שלום רב, רציתי לשאול לגבי חלב אורז טבעי,רשום עליו אינו מכיל סוכר ולמרות זאת הוא מתוק מה יכול להיות ההסבר לכך שהמשקה אינו מכיל סוכר ולא ממתיק אחר ולמרות זאת הוא מתוק ? תודה למענה סופי

09/09/2016 | 10:48 | מאת:

שלום סופי, אורז הוא פחמימה, והרכיב העיקרי בחלב אורז הינו פחמימות. יתכן שחלקן מפורקות ולכן את מרגישה את הטעם המתוק (פחמימות מורכבות כאורז שמפורקות ליחידות קטנות יותר של סוכר נטעמות כמתוקות יותר)

06/09/2016 | 23:09 | מאת: ילדת אור

שלום , אני חולת סוכרת בת33,bmi26 . לפני מס שבועות החלטתי שאני מפסיקה את הטיפול באינסולין - ומתחילה לשמור על דיאטה דלה בפחמימות. תוך כדי מעקב אחרי רמות הסוכר (כמובן) כדי לוודא שאני באמת מאוזנת. לשמחתי גיליתי שכל עוד אני אוכלת בסביבות 60ג פחמימה ביום - הערכים שלי תקינים ואני מרגישה בסדר. השאלה שלי היא כזו : האם יכול להגרם נזק או איזשהו חסר תזונתי? בשורה התחתונה אני בעיקר אוכלת ירקות כשהרוב הם ירוקים, בשר/עוף מוצרי חלב ומדי פעם קטניות. אני עוקבת אחרי הצריכת קלוריות ומקפידה לא לרדת מ1500 (בתקווה לרדת במשקל ) כך שבשורה התחתונה אני משלימה את הקלוריות בשומן - אבוקדו/טחינה/אגוזים וכו ... האם בעיניכם יש עם זה בעיה? האם מומלץ לי לגשת לבדיקות דם לוודא שהכל תקין? סליחה על האורך ותודה מראש

שלום לך, אתחיל מהסוף: לא רק בדיקות דם (שבשלב הזה לא בטוח שיהיו מייצגות) אלא את חייבת להפגש עם דיאטן/ית (ורצוי עם התמחות בסכרת) משום שצריך לבדוק את התפריט הנוכחי שלך ולראות באמת שאת מקבלת את כל צרכי המיקרו (ויטמינים ומינרלים) של גופך כמובן כדאי שגם הרופא המטפל שלך יידע מזה ולעיניינו, העובדות מדברות בעד עצמן- את מצליחה להיות מאוזנת (לדברייך) עם טיפול תזונתי בלבד. עם זאת, יש שאלות שכדאי לבדוק- האם את בודקת רנדומלית או באופן הדוק? זה מאוד חשוב. וגם, כמה זמן תצליחי להחזיק בתפריט כזה? צריך לחשוב גם על זה... בנוסף, במזונות רבים (כולל מוצרי חלב וירקות, בוודאי בקטניות) יש כמות פחמימות שאנחנו נוהגים לא לספור כך שאני בספק אם באמת את עומדת על 60 גר' פחמימה (עוד דבר שצריך להבדק אצל דיאטן/ית) אבל האמת היא שזה לא מאוד משנה, כי בפועל הצלחת להתאזן... בקיצור- לא שוללת בכלל שזה יכול להיות הפתרון עבורך כרגע, אך זה מורכב מידי לתגובה בפורום הזה ואת חייבת להיות במעקב רופא אנדו' ודיאטן/ית סכרת בהצלחה רבה

04/09/2016 | 14:03 | מאת: אביבה

שלום רב, אובחנתי בבדיקת צפיפות עצם שיש לי אוסטופניה, אני לא מעוניינת לקחת תרופה או תוסף מזון,ומעדיפה לקבל סידן ממזון, מה דעתך על התפריט הנ"ל האם זה מספיק? אני אוכלת על בסיס יום יומי, 3-4 פרוסות גבינה צהובה+יוגורט אחד טוחנת 2-3 כפות שומשום מלא וכמה כפות גבינת ריקוטה עיזים 5%

05/09/2016 | 10:15 | מאת:

שלום אביבה, 3-4 פרוסות גבנ"צ מכילות כ600-1000 מ"ג סידן (תלוי בסוג), יוגורט בדר"כ מכיל כ200 מ"ג סידן, 2-3 כפות שומשום מלא מכילות כ300 מ"ג סידן ו50 גר' ריקוטה מכילים 300 מ"ג סידן. גם בחישוב מינימלי יוצא שאת מקבלת הרבה יותר מ1000 מ"ג הנדרשים לאשה עד גיל 50 וגם מעל ל1200 מ"ג המומלצים מעל גיל זה. סידן נמצא במזונות נוספים כך שסביר שהצריכה אף גבוהה יותר. עם זאת, ה"אשם" העיקרי ככה"נ אינו רק חוסר סידן בתפריט (כך שלא ניתן "לתקן" את המצב רק עם העשרת התפריט בו), אלא גם ברכיבי תזונה נוספים כגון מגנזיום ומינרלים נוספים ופקטורים התנהגותיים כגון פעילות גופנית, צריכת אלכוהול ועישון לפיכך, נראה שהעשרת התפריט בסידן אינה מספקת. בנוסף, רכיבי המזון שציינת מספקים לך מלבד סידן גם כמות גבוהה יחסית של שומן שרובו רווי ונתרן, מה שאני לא ממליצה באופן קבוע (וכמובן שמשנה מה עוד את אוכלת במשך היום). צריך להוועץ ברופא המטפל כיוון שיש אבחנה של אוסטיאופניה ואין המדובר פה במניעה בלבד. בשורה התחתונה- העשרת סידן בתפריט אינה מספקת ויש להוועץ ברופא המטפל. את יכולה להביא לו את נתוני צריכת הסידן שלך ע"מ שיקבל תמונה יותר מלאה עלייך, אך דעי שזה לא מספיק כיוון שנחוצים גם רכיבי תזונה נוספים ושינוי התנהגותי, ולעיתים תרופות הן היחידות שיעשו את השינוי המשמעותי. בהצלחה ורק בריאות

03/09/2016 | 20:28 | מאת: יעל

שלום אשה בת 56- אוכלת נכון, עושה ספורט,השמינה כנראה הורמונאלית באיזור הבטן- גם הנשית(כמו ווסת) וגם הגברית(העליונה יותר)- מאוד, שדיים נפוחים ביותר, עלייה של חמישה ק"ג במשקל- בדיקות סדירות ותקינות. מה אפשר לעשות- בבקשה לא להמליץ על לקיחת הורמונים המדובר בפתרון תזונתי, ספורטיבי או אחר- טבעי אודה לתשובתכם- עד ההשמנה- מדד ה-ב מ י היה תקין לחלוטין מאז ההשמנה- הוא מעל 26 וזה כמובן חבל ואולי גם מסכן בריאות

04/09/2016 | 09:32 | מאת:

שלום יעל. מצטערת על התשובה ה"צפוייה" אבל אין פה פתרונות קסם אלא ליווי תזונתי של דיאטן/ית בשילוב פעילות גופנית. גם אם אוכלת נכון ועשה ספורט תמיד יש מה לשנות ולשפר, וכנראה להקפיד יותר. אבל- דרוש פה ליווי מקצועי עם הכרות אישית ואת זה לא עושים דרך הפורום, רק במפגש פרטני. בהצלחה רבה!

30/08/2016 | 09:55 | מאת: א

שלום רב, הנני בת 37 ומעוניינת להשיל כ10 ק"ג (BMI 26) אני נוטלת בקביעות (קרוב לעשור) ציפרלקס במינון של 10 מ"ג בכל יומיים. אני מעוניינת ליטול את הכדור רזין, האם יש תגובה בין תרופתית עם ציפרלקס? תודה ויום מקסים.

31/08/2016 | 15:05 | מאת:

שלום לך, אם את רוצה להוריד כ10 ק"ג ולשמור על ההישג אני לא בטוחה שאני ממליצה על טיפול תרופתי אלא התנהגותי ותזונתי, ליווי מקצועי ארוך טווח שיעזור לך להכיר את החולשות שלך ולעזור לך להתמיד בתהליך של שינוי אורח חיים. אם את בכל זאת מתעקשת על טיפול תרופתי אני ממליצה לפנות לרופא המטפל ולשאול אותו את כל השאלות בהצלחה

29/08/2016 | 14:20 | מאת: אנונימי

שלום וברכה קצת נתונים אני בן 28 שוקל 105 עם גובה 1.79 החלטתי לרדת במשקל, אני משתדל להקפיד על תזונה למרות שלא תמיד הולך בנוסף אני מתאמן בחדר כושר (אימון אירובי על ההליכון) אני מתאמן בממוצע 4 פעמים בשבוע כרגע רציתי לדעת איך יוצרים מאזן קלורי שלילי אם בממוצע בן אדם מכניס כ-1500 או 2000 קלוריות ביום ומוציא באימון רק 300 קלוריות? הרי זה לא יוצר מאזן קלורי שלילי.. איך מחשבים זאת? תודה מראש

שלום לך, קודם טוב משמח לשמוע שהחלטת לרדת במשקל ואתה מתאמן באופן קבוע! הקלוריות שאנו מנצלים כל יום אינן נובעות רק מאימונים גופניים, ולמעשה, רב הקלוריות שאנו "שורפים" הינן עקב תהליכי החיים שהגוף מקיים- רק בשביל לחיות! שאר הקלוריות נשרפות בתהליך עיכול המזון. ה"בזבוז" היחידי שיש לנו מידה רבה של שליטה עליו הוא איזה פעילות גופנית אנחנו עושים וכמה, וזה משפיע בתורו על הקלוריות הנשרפות גם בזמן מנוחה (למשל אם הגדלנו מסת שריר באימון). קצת מורכב אולי לפורום זה, ובכל מקרה אני חושבת שכדי לרדת נכון יחד עם שילוב פעילות גופנית כדאי מאוד שתוועץ באיש מקצוע בנושא (דיאטן/ית) שילוו אותך ויתנו מידע והתאמת תפריט שמתאים לאורח חיים שלך, הרגלייך והפעילות הגופנית הרבה הצלחה

27/08/2016 | 05:20 | מאת: ורד שני

שלום, אני כבר 4 שנים לאחר ניתוח בריאטרי - שרוול (slive) האם השימוש בקונג'אק מותר לאנשים שעברו ניתוח בריאטרי כלשהו? תודה

28/08/2016 | 15:26 | מאת:

לא נראה שאמורה להיות בעיה. תתחילי מכמות קטנה ותראי איך את מרגישה. עם כל מזון חדש כדאי בהדרגה ותוך תשומת לב בתאבון

כמה גרם סוכר אמורים לצרוך אדם ואישה בוגרים????????????????? תודה על תשובה

בנוגע לסוכר מוסף (לא מזון במכיל פחמימות כגון פרי או לחם, אלא לסוכר שמסתתר במזון שלנו בתוך חטיפים רבים, רטבים ועוד...) ההמלצה היא עד 10% מסך הצריכה הקלורית היומית. עד=מקסימום, סך הצריכה הקלורית היומית משמע אדם האוכל 2000 קל' ביום, מקס' סוכר מוסף 200 קלוריות (10 כפיות סוכר) כמובן שעדיף לא בכלל, ואם לא מצליחים אז כמה שפחות.

29/08/2016 | 19:55 | מאת: ברכה

תודה על תשובתך ואנא- המשך

29/08/2016 | 19:56 | מאת: ברכה

השאלה היא כן על פירות וכו'- לא מה שמסתתר במזון- אלא מזון- כמו פירות המכיל סוכר בכל זאת חשוב לי לברר את כמות הגרמים מודה שוב על תשובתך

24/08/2016 | 22:44 | מאת: יעל

שלום, אני לוקחת את התרופה קסניקל לעזרה בתהליך הדיאטה. רציתי בבקשה לברר: אני סובלת מעצירות כרונית כי לוקחת ברזל במינון גבוה(אנמיה קשה בשל דימומים חזקים במחזור), וגם הברזל הכי עדין עושה לי עצירות. אני לוקחת בנוסף הרבה סיבים תזונתיים באבקה, אבל עדין המצב הוא יציאות פעם ב 4-5 ימים. האם מצב העצירות יכול לגרום לך שהקסניקל לא תעבוד ובעצם אני סתם לוקחת את התרופה? תודה מראש

26/08/2016 | 11:03 | מאת:

שלום יעל קודם כל בעניין הברזל- האם ניסית ברזל נוזלי? סביר מאוד שלא יגרום לתופעות לוואי בנוגע לעצירות- עצירות יכולה לנבוע מהרבה הרבה גורמים ולא רק הברזל וייתכן שאם תשני כמה מאורחות חייך תגלי שכלל אין זה אשמת הברזל. תוספת מוגזמת של סיבים תזונתיים (בתיסוף באבקה או בתפריט עצמו), חוסר שתייה מספק (בעיקר בקיץ..), מיעוט פעילות גופנית ועוד אלמנטים התנהגותיים יכולים להשפיע על יציאות לגבי הקסינקל- לא סביר, אבל ממליצה לך להתייעץ עם מי שרשם לך את התרופה ובאופן כללי לגשת לייעוץ תזונתי כיוון שיש לך מטרה חשובה וחשוב שיהיה איש מקצוע שילווה אותך בתהליך ע"מ לעשות זאת נכון ובלי לפגוע בבריאותך בהצלחה

24/08/2016 | 10:52 | מאת: סמי

שלום רב, האם פלפל צילי אדום חריףכלול בקטגוריה של פלפל אדום עם כל הערכים התזונתיים שיש בו או יש בו ערכים תזונתיים ייחודיים משלו? ואם כן מה הם הערכים האלה? תודה רבה

24/08/2016 | 16:28 | מאת:

כן הערכים דומים, ומה שלא דומה זניח בהתחשב בכמויות הנאכלות.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 304