שאלה בנוגע לאבקות חלבון וקריאטין אל מול בדיקות דם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/01/2007 | 15:23 | מאת: יעקובי

אני בן 29 ומתאמן כבר כ 3 שנים בחדר כושר ונוטל 20 גרם אבקת חלבון עם סוכר בסוף כל אימון , אני מתאמן 2-3 פעמים בשבוע . בשנתיים האחרונות ביצעתי בדיקות דם ושתן שהיו תקינות אבל הראו תוצאות חריגות אלה : URIC ACID 8.6 כשהנורמה היא 3.5-7.2 אבל החומציות בשתן היא בנורמה ותקינה CREATININE 1.2 כאשר הנורמה היא 0.8-1.25 רציתי לדעת ממה נובע התוצאות החריגות ב URIC ACID וקריאטנין ? בנסוף אני שוקל להשתמש בקריאטין -האם נוכח הבדיקות חוזרות ונישנות שמראות את אותן הנתונים האלה..שימוש בקריאטין עלול לגרום נזק? האם זה נכון להגיד שלמי שיש קריאטינין ברמה גבוהה אין שום יתרון מבחינת אפקט האימון ובניית השריר בשימוש באבקת קריאטין

02/01/2007 | 15:50 | מאת: דנה ויינר

שלום, הבדיקות שלך יכולות להעיד על שני דברים. צריכת החלבון שלך גבוהה מהרצוי והינך מעמיס באופן משמעותי על הכליות. הקראטנין בגבול העליון של הנורמה, אך אני מניחה שהינך שרירי מאוד ולכן מופרש הרבה קראטנין מהשריר וברובו מפונה ע"י הכליה. הבעיה היא חומצת השתן שגבוהה, וזו יכולה לגרום להרבה בעיות, בין היתר כלייתיות. בהנחה שאינך שריר מאוד, עליך להבדק ע"י רופא מומחה לנושא כלייתי לברר שאין בעיה אחרת שגורמת לעליה בעיקר בחומצת השתן. בשלב זה הייתי ממליצה להפחית את כמות החלבון בדיאטה ולחזור על הבדיקות ולראות אם חל שיפור. שיפור ניתן לראות תוך מספר ימים עד שבועות. בנוסף, פנה לרופא המשפחה או לנפרולוג לייעוץ בנוגע לבדיקות שציינת לפסול אפשרות שמדובר בבעיה כלייתית ולא רק בצריכה עודפת של חלבון, המקשה מאוד על עבודת הכליה והכבד. בשלב זה לא הייתי מתחילה ליטול תוספי קראטין. בברכה, דנה

04/01/2007 | 15:54 | מאת: יעקובי

בתשובה שנתת לי רשמת שבהנחה ואני שרירי אז קריאטינין גבוה בדם מעיד על הפרשה מוגברת של קריאטינין מהשריר המפונה ע"י הכליה . שאלתי היא האם הדבר הזה מעיד על תהליך קטאבולי או אנאבולי בשרירים ? האם כדאי לעשות בדיקת אולטראסאונד לכליות ואם במידה והבדיקה תקינה מה יכולה להיות הסיבה לתוצאות החריגות האלו ? בנוסף תוצאות בדיקת השתן שקיבלתי : PH עומד על 6 בתוך הנורמה כאשר הנורמה היא בין 5-8 Nitrit (U) | | NEGATIVE Ketone (U) | | NEGATIVE Glucose (U) | | NORMAL Urobilinogen (U) | | NORMAL Bilirubin (U) | | NEGATIVE Protein (U) | | NEGATIVE Leucocytes (U) | | NEGATIVE Erythrocytes (U) עומד על 10 כאשר הנורמה היא בין 0-10

מנהלי פורום תזונה קלינית