ערך קלורי של ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2006 | 23:10 | מאת: דוד

אני בחור בן 32, גובהי 1.77 מ' ומשקלי 57 ק"ג. אינני עוסק כלל בפעילות גופנית. אני מנסה לעלות במשקל.על פי הידוע לי אני אמור לצרוך כ- 2,500 קלוריות ליום. ניסיתי לחשב האם אני מגיע למכסה הזאת. שאלתי: אני אוכל המון ירקות. אני אוכל פעמיים ביום סלט חי הכולל שתי עגבניות, מלפפון, בצל, פלפל ירוק, מעט כרוב לבן ומלפפון חמוץ. מעבר לכך, אני אוכל גם מדי יום ביומו גם מרק ירקות טריים הכולל כ - 5 קישואים, גזר, עגבניה, פטריות שמפניון טריות, פלפל אדום ושום. כיצד לחשב את הערך הקלורי של כמות עצומה כזאת של ירקות? נאמר לי, אם כי ממקורות בלתי מוסמכים לחלוטין, כי הערך הקלורי של הירקות הוא כל כך אפסי, שאין להחשיב אותו כלל בספירת הקלוריות (דהיינו 0 קלוריות). האם זה נכון??? מעבר לכך, האם אני צודק שאני אמור לצרוך כ - 2,500 קלוריות ליום? אם ברצוני לעלות במשקל האם עלי לצרוך יותר מכמות זאת?

24/07/2006 | 09:24 | מאת: דנה ויינר

שלום דוד, על מנת לעלות במשקל, אתה צריך לאכול יותר קלוריות ממה שאתה אוכל כעת, וזה יכול להיות כל מספר, לאו דווקא 2500 קק"ל. סה"כ הקלוריות מירקות הינו נמוך אך לא אפסי, אפשר להגיע ל- 300 קק"ל רק מירקות ליום. אם הינך מעוניין בעליה במשקל, פנה לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

23/08/2007 | 21:03 | מאת: ציפי

כמה קלוריות יש ב- 100 גר' דלורית?

מנהלי פורום תזונה קלינית