גסטריטיס: מי גבינה, שוש קרח, אומגה 3,6,9, חיוניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/10/2016 | 23:59 | מאת: רומן

דלקת הרירית בקיבה (גסטריטיס) נגרמה עקב מעשה שטות - נטילה של כמות מופרזת של כדורי אספירין לפני 4 שבועות. חומציות הקיבה תקינה, אין הליקובקטר פילורי - בדוק. המטופל, בן 17.5, מאז נמצא בדייטה מאוד שמרנית ומוקפדת, בעיקר על דייסות ריריות ומרקים רכים, מיץ כרוב ומיץ ת"א טריים, דבש. לא נוטל כלל מאכלים מגרים, סוכר, ממתקים, ירקות ופירות טריים, מוצרי לחם, בשר, דגים, בייצים, מוצרי חלב וכיו"ב. מאז חל שיפור משמעותי, אבל המצב עדיין בעייתי ורגיש. שאלות למומחים - האם מותר במצב זה ליטול: 1. מי גבינה מתוצרת בית, כלומר המופקים לא מאבקת חלב, אלא מחלב מפוסטר /יוטבתה או טרה/. 2. חליטת צמח שוש קירח /אשר בין היתר מדרבן את מע' הלימפה להתנקות דרך בלוטות וכיו"ב/. 3. שמן ממקור צמחי אומגה 3, 6, 9. בתודה מראש, רומן

שלום רומן, התשובה בעזרתה האדיבה של ד"ר גילה רוזן: קודם כל, יש לבצע את הטיפול התרופתי הניתן ורצוי בהחלט להיות במעקב רופא גסטרו' ודיאטנית מומחית בנושא. בנוסף, שמן כדאי זית (רובו אומגה 9) ולא שמנים אחרים כרגע, מי גבינה ייתכן ויגביר הפרשת חומצה, ולגבי חליטות תה- איני יודעת מי המליץ על החליטות הנ"ל ומי לוקח אחריות בנושא, אבל לא ממליצה לערוך "נסיונות" כרגע אלא ללכת על מה שבטוח רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית