הקפאת ירקות וספיגה של ברזל.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2016 | 19:05 | מאת: משה.

שלום, רציתי לדעת האם הקפאה של גמבה אדומה פוגעת במשהו בויטמין c שנימצא בה? כנל לגבי תפוא. האם הקפאה של תפוח אדמה מבושל הורסת במשהו את האשלגן שבתוכו? 2. האם זה נכון שוויטמין c מגביר ספיגה של ברזל בגוף רק כשמקור הברזל הוא ממקור צמחי ולא מהחי?

שלום משה הקפאה פוגעת בערכים התזונתיים של המזון אך חלק מהויטמין C כן נשמר (פחות מ50%), לגבי האשלגן אין לי מידע אך משערת שרובו כן נשמר ברזל מהחי גם מכיל ברזל בצורת "נון-הם" (עליו משפיע ויטמין C) ולכן מגביר ספיגה גם בברזל מהחי אך קח בחשבון שספיגת ה"הם" טובה מאוד כך שאין ממש צורך להוסיף במכוון ויטמין C

מנהלי פורום תזונה קלינית