רגישות פתאומית למוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/11/2016 | 00:29 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 61 ועד היום אכלתי מוצרי חלב באופן סדיר. לפני כשנתיים התחלתי לסבול מתופעת אלרגיה מציקה ביותר שהתבטאה בהתעטשויות מרובות, גודש באף, ונזלת אלרגית. זה נמשך לאורך כל השנה ולא בעונות המעבר. שום כדור אנתיהיסטמין לא עזר לי, וגם לא תרסיס לאף. רופא אלרגיה עשה לי טסט ושלל אלרגיה. מסיבה מסויימת הפסקתי לצרוך מוצרי חלב, ולהפתעתי אחרי כחודש המנעות מוחלטת, התופעה נפסקה לחלוטין! ההמנעות מאד קשה לי, כי אני אוהבת מוצרי חלב, אך השתדלתי להתמיד. בתקופת החגים קצת זייפתי, והתופעות באף חזרו. האם יתכן שבגילי תהיה פתאום רגישות לחלב? ממה זה קורה? אציין שאני מנותחת שרוול מלפני חמש שנים, אך התופעה החלה רק 3 שנים אחרי הניתוח. האם מנסיונך זה קשור בכלל? כמו כן שאלתי דיאטנית לגבי התופעה והיא אמרה לי שרגישות ללקטוז מתבטאת בדרך כלל בתופעות של שילשולים ולא במה שקורה לי ויתכן וזו בכלל לא רגישות ללקטוז אלא לחלבון החלב. אני כבר מבולבלת וחסרת אונים. מאד קשה לי התזונה ללא מוצרי חלב. מה את מציעה לי, והאם בכלל שמעת אצל אחרים על תופעה שכזו? אודה לתשובה.

שלום יעל, קודם כל, יש את המציאות, ואת הנסיונות שלך שמוכיחים כי ככה"נ עדיף (אם ברצונך לא לסבול מהתופעות..) לא לצרוך מוצרי חלב, או לפחות לא את אותם אלו שאת אוכלת בדר"כ, בכמות ובתדירות. במהלך החיים בהחלט ייתכן שינויים ברגישות שלנו למוצרי מזון שונים, וזה נכון שמה שאת מתארת פחות מתאים לרגישות ללקטוז אבל אולי מרכיב אחר בחלב מעורר רגישות. לגבי הניתוח, ייתכן שינוי בחיידקי מע' העיכול ולכן ייתכן ויש קשר אך לא ניתן לדעת זאת בוודאות את כן יכולה לנסות מוצרי חלב שונים כגון מוצרי חלב עיזים או מוצרים "פשוטים" כגון יוגורט. ייתכן שגם שינוי בכמויות ייעשה הבדל, אבל אלו רק דברים שעם ניסוי עצמי שלך תוכלי לדעת. יש בימנו מגוון עצום של תחליפי מוצרי חלב כגון מוצרים מבוססי סויה כך שגם אם תגלי שכל מוצרי החלב הקיימים מעוררים בך את אותך תגובות עדיין אפשר למצוא תחליף אני יכולה לספר לך מנסיון אישי שזה הרבה עניין של הרגל, ולאחר תקופה מסוימת ללא מוצרי חלב ניתן בהחלט להנות ממזון גם ללא מוצרי חלב אהובים לשעבר... בכל מקרה לדעתי כדאי שתיוועצי עם דיאטנית קלינית ע"מ לוודא שיש מספיק סידן ורכיבי מזון נוספים בתפריט החדש שלך רק בריאות! התשובה גם בעזרתה האדיבה של ד"ר גילה רוזן

מנהלי פורום תזונה קלינית