לא יורדת בכלל במשקל עם תפריט של 1200 קלוריות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/10/2016 | 22:20 | מאת: יעל

שלום, אני בת 35. 1.62 ושוקלת 66. ההשמנה אצלי מרוכזת רובה בבטן, ויש לי גם בקע סרעפתי ורפלוקס חמור, ועל מנת לנסות להמנע מניתוח לתיקון הרפלוקס(לוקחת נקסיום במינון מירבי אבל עדיין מאוד סובלת), ובכלל בלי קשר, עליי לרדת במשקל. רופא הגסטרו אמר שלנסות להגיע למשקל הכי נמוך שניתן(כל עוד לא תת משקל) על מנת שהבטן תהיה כמה שיותר שטוחה. בנוסף, יש לי תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות, ואני לוקחת כדור אחד של גלוקופאג' ביום. אני עושה כל יום שעה של ריצה על הליכון, חוץ משבת, ואוכלת תפריט מאוזן של 1200 קלוריות שקיבלתי מדיאטנית ופשוט לא יורדת במשקל בכלל ככה במשך 3-4 חודשים... זה מאוד מתסכל... ואני ממש מקפידה וסופרת הכל. (בלוטת התריס מאוזנת עם יוטירקס). הבנתי שעליי להפחית את הפחמימות בתפריט ולאכול יותר חלבונים... ושלתנגודת לאינסולין תפריט מאוזן רגיל לא טוב. רציתי בבקשה לברר: האם ב 2 הארוחות הראשונות של היום יותר עדיף לאכול רק חלבונים ורק אחר כך בהמשך היום להוסיף את הפחמימות? או שהפוך? ובכלל האם עדיף לאכול פחמימות רק במעט ארוחות או שלפזר בכל ארוחה מעט פחמימות מבחינת הפרשת האינסולין? והאם יכול להגרם לי נזק במידה ואנסה לרדת ל 1000 קלוריות ליום? אולי במקרה שלי אין ברירה... תודה מראש

היי יעל, ניכר כי את עושה את מירב המאמצים על מנת לשפר את הבריאות שלך ואת התחושה הכללית, וכל הכבוד על כך. מניסיוני, פעמים רבות במקרים שמצמצמים מידי את הצריכה הקלורית הגוף נעצר, מאחר ו"מרגיש חסר" ולכן לא מאפשר את הירידה במשקל. ייתכן כי זה המקרה כאן, במיוחד לאור הפעילות הגופנית שאת מבצעת ברמה יומיומית. שווה לבחון את האפשרות של הערכה מחדש ובחינה של התפריט ולבדוק האם יש מקום לתוספת של עוד מזונות מסוימים שיוסיפו עוד קצת קלוריות ורכיבי תזונה חשובים. אני לא ממליצה על הפחתה נוספת ל-1000 קלוריות ליום, מאחר וככל שאנו מפחיתים את הצריכה הקלורית שלנו כך ישנה פגיעה בחילוף החומרים שלנו שהולך ומתייעל. מאחר וקיים קושי בשמירה לאורך זמן על תפריט מוגבל שכזה לרוב זה מלווה בהמשך בעלייה במשקל חזרה. לגבי השאלה שלך מבחינת עניין החלבון - יש מקום במקרים מסוימים להפחתת פחמימות אך זה לא אומר בהכרח להוריד את הפחמימות לחלוטין בארוחה מסוימת. לפעמים הפחתה של הכמות מספיקה. שוב- ממליצה לבחון את העניין יחד עם דיאטנית שתוכל להתאים עבורך את הדבר הנכון ביותר בהתחשב ברקע שלך. בהצלחה,

מנהלי פורום תזונה קלינית