רימונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/10/2016 | 20:58 | מאת: מיכל

האם רימונים שמכילים גרעינים בהירים ולא אדומים פחות איכותיים מבחינה תזונתית? תודה מראש לתשובה

שלום מיכל, חלק מיתרונות הרימון מצויים בפיטוכימיקלים, אותם "צבענים" המעניקים לפרי צבע אופייני, כך שאני מניחה שבגרעינים בהירים יש פחות צבע ולכן פחות פיטוכימיקלים. אין זה אומר שהפרי פחות איכותי כיוון שיש עוד יתרונות רבים שאינם נובעים אך ורק מהצבע. עם זאת, אינני בוטנאית, ושאלה זו מתאימה יותר למקצוע זה :) במחקרים הרבים על הרימון לא מצאתי הפרדה לפי צבע גרעינים וכמובן שבחיי היומיום אנו אוכלים כל הזמן ירקות ופירות עם חוזק צבע שונה כך שזה לא ממש משנה בסופו של דבר הרבה בריאות וחג שמח

מנהלי פורום תזונה קלינית