שלום רב - אח שלי נוהג לאכול ירקות עם קליפה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/10/2016 | 18:41 | מאת: אורי

שלום רב, אח שלי נוהג לאחרונה (ללא סיבה מיוחדת) לאכול ירקות ופירות מסוימים עם הקליפה, אבל כאלו שלא נהוג לאכול - למשל אבוקדו שום ובצל עם הקליפה. וסביר שיש עוד ירקות או פירות שגם אותם הוא אוכל כך. רציתי לדעת אם יש איזשהו סיכון בריאותי בכך שהוא אוכל דברים כאלו עם הקליפה שהרי בדרך כלל לא אוכלים מאכלים מסוימים עם הקליפה ואני משער שיש לכך סיבה מסוימת. אם תוכלו להתייחס גם ספציפית לירקות הללו וגם באופן כללי/פילוסופי יותר. כמו כן האם ידוע לכם על ירק או פרי ספציפי שצריך להיזהר לאכול בו את הקליפה על מנת שאזהיר אותו. תודה

שלום אורי, למה שמישהו יתחיל לאכול ירקות כאלו על קליפתם ללא סיבה מיוחדת? צריכה להיות סיבה כי לא נהוג לאכול אותם ככה- וזה כי הקליפות קשות מידי ללעיסה ואכילה! מקווה שהוא לועס היטב את המזון כיוון שלהערכתי כמות הסיבים הלא מסיסים בקליפה גבוהה מאוד (לא מצאתי נתונים על כך כיוון שהמזון מחושב לפי החלקים האכילים של הצמח...) ואם הכמות גבוהה והלעיסה לא מספקת יכולה (בתאוריה) להווצר חסימה אמנם יש זני אבוקדו שהקליפה מאוד דקה ונתנת לאכילה אבל קשה לי להאמין שמישהו מצליח ללעוס קליפה של שום או בצל- בטח לא מבושלים בקיצור- אין לי תשובה טובה.. אדם יכול להחליט מה ברצונו לאכול גם אם זה לא מה שכולם נוהגים, אבל אין ספק שזה מאוד לא סטנדרטי, ועלול ליצור נזק מסוים (כתלות בכמות, אופן לעיסה וסוג הקליפה)

מנהלי פורום תזונה קלינית