אשלגן ומלח נטול נתרן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/10/2016 | 03:04 | מאת: איתן מור

אהלן. אני משתדל לשמור על תזונה בריאה עם כל הויטמינים והמינרלים הדרושים. אני שותה כמות מים הגונה (ורק מים) כל יום, גם כי פעיל לא מעט ומזיע הרבה, וגם כי זה פשוט שומר אותי עירני. אני יודע ששתיית מים מרובה עלולה לדלל את המלחים החיוניים במערכות הגוף, ובבדיקות הדם שעשיתי הנתרן באמת היה תקין ואף נמוך מהממוצע. ולשאלה עצמה: קניתי מלח נטול נתרן שבערכים התזונתיים שלו רשום שיש 0 מיליגרם נתרן, ואשלגן יש כ- 44,200 מיליגרם, לכל 100 גרם אבקה. האם בריא לצרוך כמה גרמים כל יום מהמלח הזה כמקור חזק לאשלגן? עד כמה שהבנתי מומלץ לגבר לצרוך כ 4500 מיליגרם אשלגן כל יום. בתזונה המודרנית לא קל לצרוך מספיק אשלגן. אני 185, שוקל 84, וכאמור שותה לא מעט. תודה על הסבלנות והעזרה, איתן

שלום איתן, אם אתה צורך מגוון מזונות מהצומח מידי יום סביר שאתה דווקא כן מגיע לכמויות האשלגן המומלצות. לא ממליצה לצרוך את המלח הזה כתוספת אשלגן, מכיוון שבקלות אפשר להגיע גם לעודף. כמובן שיש לצרוך במתינות מלח שולחן רגיל (כזה המכיל נתרן). אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי תזונתך והאם מאוזנת מספיק ממליצה לך להפגש עם דיאטן/ית, אפילו למפגש חד פעמי על מנת לוודא ולראות שמה שאתה אוכל מכיל את מה שצריך :) הרבה בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית