אגירת נוזלים אחרי אכילת הרבה ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/10/2016 | 20:50 | מאת: אני

האם הגוף שלנו אוגר נוזלים? אסביר את עצמי כדי שתבינו מה אני שואלת..... היום (כבר סוף היום) מרגיש לי בגוף שאני נפוחה, לא רק בבטן אלא גם ברגליים, כאילו "השמנתי". לא יתכן שהשמנתי כי לא אכלתי יותר קלוריות משהייתי צריכה אבל מה שכן כל היום אכלתי המוןןןןןןןןן מלפפונים (אולי איזה 6 קג לא מגזינה) בלי הקליפה אותה קילפתי, ובנוסף אכלתי מלאאא עגבניות. יכול להיות שבגלל שאכלתי מזון עם הרבה נוזלים אני מרגישה עכשיו נפוחה ברגליים וזה עניין שלת זמן עד שהכל "יתרוקן": מהגוף? אצין שאני לא בווסת ולא לפני, האמת ממש עכשיו סימתי ככה שזה לא נראה לי על רקע הורמונלי. ואם אכן הגוף אגר נוזלים- מדוע הם נאגרים בירכיים? מילא בבטן אני מבינה. האם ירכיים זה איזור שבו יש צבירת נוזלים?

שלום לך, סביר שמה שקורה בסוף היום הוא שאת פשוט מלאה יותר, כי הקיבה מלאה וכי אכלת לאורך כל היום, בוודאי אם אכלת מזון עתיר נוזלים וסיבים כירקות. לכן התחושה ה"כבדה" או ה"נפוחה". בבוקר בדר"כ התחושה נעלמת. אגירת נוזלים מתרחשת במצבי חולי שונים אך לפי סיפורך זה לא המצב אצלך אציין כי 6 ק"ג מלפפון ועוד הרבה עגבניות לא נשמע כמו אכילה תקינה ומקווה שאינך נוהגת כך כל יום. רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית