שאלה בנוגע למשקל ותרופות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2016 | 11:40 | מאת: אני

אני נוטל תרופות פסיכיאטריות לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג אביליפיי 5 מ"ג אני עושה בדיקות דם לראות את התפקוד של הגוף שלי עם התרופה ובלי התרופה על אילו ערכים בבדיקת הדם צריך להסתכל אם הם משתנים? מה קשור להשמנה\הרזיה\חילוף חומרים? יש מלא ערכים בבדיקת דם.. על מה צריך לשים לב בעיקר? תודה מראש

שלום לך, ראשית כל, לגבי עניין התפקוד של הגוף עם או ללא התרופה, ממליצה להתייעץ על כך עם הרופא שרשם לך את התרופות. ייתכן שבדיקת היעילות של התרופה צריכה להיבחן לא רק בבדיקת דם, אלא אולי גם השפעות נוספות שעשויות להיות. בנוגע לעניין של השמנה או הרזייה וחילוף חומרים - שוב, אלו דברים שלא נמדדים רק בבדיקת דם פשוטה. בכל אופן בתור התחלה הייתי ממליצה לשים לב לבדיקות של הגלוקוז, כולסטרול וטריגליצרידים. אני כן ממליצה לגשת לייעוץ אצל דיאטנית באופן מסודר, במידה ואתה מעוניין בשינוי תזונתי או בבדיקה האם התזונה שאתה צורך מתאימה עבורך. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית