חיטה, לחן לבן וסיכון למחלות לב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/09/2016 | 13:01 | מאת: עמית

שלום. האם צריכה של לחם לבן וחיטה (למשל בירה) בכמות מעל הממוצע ביום מעלה סיכון למחלות לב ? כפי שקראתי שטריגליצרינים הם הבעיות לדלקת עורקים ומשם מגיע טרשות ומחלות . אם כן מה הצריכה היומית המומלצת או מה הדברים שאפשר לעשות נגד כדי לאזן את זה?

שלום עמית, הגורמים למחלות לב הנם רבים ולא מסתכמים רק בצריכת דגנים "לבנים", ולא רק טריגלצרידים הם המקור לבעיות טרשת העורקים. הגורמים הם גם תזונה אבל גם אורח חיים, גנטיקה ועוד. אין "צריכה יומית מומלצת" וכדאי להמעיט ככל האפשר בצריכתם (אלכוהול הוא תחום שונה). כדאי לצרוך מזון הקרוב ביותר למצבו הטבעי (=לא מעובד), להרבות במזון מן הצומח (ירקות, קטניות, פירות, דגנים מלאים ואגוזים) אבל לא רק, גם אורח החיים חשוב ופרמטרים כגון פעילות גופנית ועישון משפיעים רבות זה תחום רחב מאוד ומה שכתבתי הוא קצה קצהו של המזלג... אם יש עוד שאלות אנחנו כאן :)

מנהלי פורום תזונה קלינית