חזה עוף אפוי ארוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/09/2016 | 11:29 | מאת: סמי

שלום רב, ברשתות הסופר מוכרים חזה עוף אפוי באריזה של חברות מוכרות כמו מאמא עוף ועוף טוב . אצל מאמאעוף למשל מציינים ברכיבים 60% חזה עוף בלבד והשאר ציפוי פירורי לחם דגנים תבלינים ועוד השאלה שלי האם המוצר נכלל בקטגוריה של מוצרי בשר מעובדים(מתועשים) שלא בריא לאכול אותו אם מקפידים על תזונה בריאה? תודה רבה

שלום סמי, חזה עוף הוא חזה עוף. אין שום סיבה לצרוך אותו כשהוא לא 100% חזה עוף. אם הוא לא, ועבר תהליך עיבוד כלשהו (במפעל), אז כן, מבחינתי הוא מוצר מעובד ועדיף להמעיט באכילתו. אם אתה קורא את רשימת הרכיבים, מבין מה הם ואין לך בעיה לצרוך אותם (כמו למשל תבלינים ופרורי לחם) אז בתאבון. גם במעובדים יש דרגות שונות של עיבוד וכצרכן כדאי ללמוד לקרוא תוויות מזון כדי לדעת מה בדיוק נכנס לנו לגוף. כלל אצבע פשוט- אם הרשימה ארוכה ואינך מבין מה רשום שם-עדיף לוותר רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית