סיבים תזונתיים - איך צורכים אותם?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/09/2016 | 14:25 | מאת: מתלבט

שלום רב, בעקבות הורדת פירות וירקות רבים עקב אי סבילות לפרוקטוז הוספתי לתזונה סיביים תזונתיים ( בנפייבר). התחלתי לפני מספר ימים. ההנחה הייתה שאלו יסייעו להשלמת חסרים למניעת עצירות, אך משום מה לא חל כל שיפור. האם יש דרך מסוימת לצרוך סיבים ולוחות זמנים לנטילתם? או שיש דרכים אחרות להשלים פער בפירות וירקות שהיו חלק משמעותי מהתפריט שלי?

שלום לך, אני מקווה שאת הורדת הירקות והפירות עשית בליווי דיאטנית- אם לא, בבקשה גש לדיאטנית להתאמת תפריט שיכיל מספיק מגוון של ירקות ופירות החשובים כל כך לתזונתנו. כשצורכים סיבים תזונתיים בתוסף חשוב מאוד לעקוב אחר כמויות השתייה ולהקפיד לשתות מספיק (שתן שקוף) אחרת יקרה ההפך... בדגנים מלאים וקטניות יש גם תכולת סיבים יפה אבל זו לא דרך להשלים את החסר בירקות/פירות. לכן אני חוזרת על המלצתי הקודמת- לגשת לדיאטנית ול"סדר" תפריט עם פחות פרוקטוז אבל עם תכולה מספקת של מזון מן הצומח בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית