צריכת סידן ממזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/09/2016 | 14:03 | מאת: אביבה

שלום רב, אובחנתי בבדיקת צפיפות עצם שיש לי אוסטופניה, אני לא מעוניינת לקחת תרופה או תוסף מזון,ומעדיפה לקבל סידן ממזון, מה דעתך על התפריט הנ"ל האם זה מספיק? אני אוכלת על בסיס יום יומי, 3-4 פרוסות גבינה צהובה+יוגורט אחד טוחנת 2-3 כפות שומשום מלא וכמה כפות גבינת ריקוטה עיזים 5%

שלום אביבה, 3-4 פרוסות גבנ"צ מכילות כ600-1000 מ"ג סידן (תלוי בסוג), יוגורט בדר"כ מכיל כ200 מ"ג סידן, 2-3 כפות שומשום מלא מכילות כ300 מ"ג סידן ו50 גר' ריקוטה מכילים 300 מ"ג סידן. גם בחישוב מינימלי יוצא שאת מקבלת הרבה יותר מ1000 מ"ג הנדרשים לאשה עד גיל 50 וגם מעל ל1200 מ"ג המומלצים מעל גיל זה. סידן נמצא במזונות נוספים כך שסביר שהצריכה אף גבוהה יותר. עם זאת, ה"אשם" העיקרי ככה"נ אינו רק חוסר סידן בתפריט (כך שלא ניתן "לתקן" את המצב רק עם העשרת התפריט בו), אלא גם ברכיבי תזונה נוספים כגון מגנזיום ומינרלים נוספים ופקטורים התנהגותיים כגון פעילות גופנית, צריכת אלכוהול ועישון לפיכך, נראה שהעשרת התפריט בסידן אינה מספקת. בנוסף, רכיבי המזון שציינת מספקים לך מלבד סידן גם כמות גבוהה יחסית של שומן שרובו רווי ונתרן, מה שאני לא ממליצה באופן קבוע (וכמובן שמשנה מה עוד את אוכלת במשך היום). צריך להוועץ ברופא המטפל כיוון שיש אבחנה של אוסטיאופניה ואין המדובר פה במניעה בלבד. בשורה התחתונה- העשרת סידן בתפריט אינה מספקת ויש להוועץ ברופא המטפל. את יכולה להביא לו את נתוני צריכת הסידן שלך ע"מ שיקבל תמונה יותר מלאה עלייך, אך דעי שזה לא מספיק כיוון שנחוצים גם רכיבי תזונה נוספים ושינוי התנהגותי, ולעיתים תרופות הן היחידות שיעשו את השינוי המשמעותי. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית