שאלה לגבי מאזן קלורי שלילי ודיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/08/2016 | 14:20 | מאת: אנונימי

שלום וברכה קצת נתונים אני בן 28 שוקל 105 עם גובה 1.79 החלטתי לרדת במשקל, אני משתדל להקפיד על תזונה למרות שלא תמיד הולך בנוסף אני מתאמן בחדר כושר (אימון אירובי על ההליכון) אני מתאמן בממוצע 4 פעמים בשבוע כרגע רציתי לדעת איך יוצרים מאזן קלורי שלילי אם בממוצע בן אדם מכניס כ-1500 או 2000 קלוריות ביום ומוציא באימון רק 300 קלוריות? הרי זה לא יוצר מאזן קלורי שלילי.. איך מחשבים זאת? תודה מראש

שלום לך, קודם טוב משמח לשמוע שהחלטת לרדת במשקל ואתה מתאמן באופן קבוע! הקלוריות שאנו מנצלים כל יום אינן נובעות רק מאימונים גופניים, ולמעשה, רב הקלוריות שאנו "שורפים" הינן עקב תהליכי החיים שהגוף מקיים- רק בשביל לחיות! שאר הקלוריות נשרפות בתהליך עיכול המזון. ה"בזבוז" היחידי שיש לנו מידה רבה של שליטה עליו הוא איזה פעילות גופנית אנחנו עושים וכמה, וזה משפיע בתורו על הקלוריות הנשרפות גם בזמן מנוחה (למשל אם הגדלנו מסת שריר באימון). קצת מורכב אולי לפורום זה, ובכל מקרה אני חושבת שכדי לרדת נכון יחד עם שילוב פעילות גופנית כדאי מאוד שתוועץ באיש מקצוע בנושא (דיאטן/ית) שילוו אותך ויתנו מידע והתאמת תפריט שמתאים לאורח חיים שלך, הרגלייך והפעילות הגופנית הרבה הצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית