התרופה קסניקל- יעילות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/08/2016 | 22:44 | מאת: יעל

שלום, אני לוקחת את התרופה קסניקל לעזרה בתהליך הדיאטה. רציתי בבקשה לברר: אני סובלת מעצירות כרונית כי לוקחת ברזל במינון גבוה(אנמיה קשה בשל דימומים חזקים במחזור), וגם הברזל הכי עדין עושה לי עצירות. אני לוקחת בנוסף הרבה סיבים תזונתיים באבקה, אבל עדין המצב הוא יציאות פעם ב 4-5 ימים. האם מצב העצירות יכול לגרום לך שהקסניקל לא תעבוד ובעצם אני סתם לוקחת את התרופה? תודה מראש

שלום יעל קודם כל בעניין הברזל- האם ניסית ברזל נוזלי? סביר מאוד שלא יגרום לתופעות לוואי בנוגע לעצירות- עצירות יכולה לנבוע מהרבה הרבה גורמים ולא רק הברזל וייתכן שאם תשני כמה מאורחות חייך תגלי שכלל אין זה אשמת הברזל. תוספת מוגזמת של סיבים תזונתיים (בתיסוף באבקה או בתפריט עצמו), חוסר שתייה מספק (בעיקר בקיץ..), מיעוט פעילות גופנית ועוד אלמנטים התנהגותיים יכולים להשפיע על יציאות לגבי הקסינקל- לא סביר, אבל ממליצה לך להתייעץ עם מי שרשם לך את התרופה ובאופן כללי לגשת לייעוץ תזונתי כיוון שיש לך מטרה חשובה וחשוב שיהיה איש מקצוע שילווה אותך בתהליך ע"מ לעשות זאת נכון ובלי לפגוע בבריאותך בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית