במבה בדיאטה האם מומלץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/08/2016 | 00:19 | מאת: יעל

שלום, יש לי תנגודת לאינסולין, ולכן אני משתדלת להקפיד על תפריט על יותר חלבונים ופחות פחמימות. בנוסף, קיבלתי את התרופה קסניקל לירידה במשקל(צריכה לרדת 15 קילו) רציתי בבקשה לברר: האם שילוב שקית במבה קטנה או 2 שקיות במבה קטנות כמה פעמים בשבוע זה משהו שהוא מומלץ לפי דעתכן? מבחינת הקסניקל זה מוריד כ 30 קלוריות מהבמבה... ואני אוהבת במבה :) אבל השאלה היא: מבחינת מדד גליקמי.. מה דינה של במבה? תודה מראש

שלום יעל אני לא יכולה "להמליץ" על חטיף, אבל כמובן שאפשר לשלב בתפריט. ישנן שקיות בגדלים שונים ושקית של 25 גר' יכולה להחשב כמנת בניים. שקית קטנה יותר של 15 גר' בוודאי. למרות שמדד גליקמי אינו הדבר היחיד שצריך להתייחס אליו (כיוון שהוא משתנה רבות בין אנשים שונים-לכל אחד תגובה אחרת, וכיוון שתלוי מה עוד נאכל בארוחה, מתי, כמות, תכולת סיבים ושומן ועוד ועוד....) כיוון שבמבה מכילה כמות גבוהה יחסית של שומן הערך הגליקמי נמוך מחטיף שווה ערך קלורי שיהיה פחמימה בלבד (כמו בייגלה למשל) אני בספק אם שימוש בקסינקל יכול להפחית 15 ק"ג מהמשקל (והשארות במשקל זה, עוד יותר חשוב) ולכן כדאי מאוד שתגשי לדיאטן/ית להתאמת תפריט שילווה אותך במהלך הירידה במשקל וגם אח"כ בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית