פרדוקס השוקולד - האם בריא או לא ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/08/2016 | 19:42 | מאת: עזריאל שולץ

אני נתקל רבות בשבחי השוקולד ( מדובר בשוקולד מריר עם מעל 70% מוצקי קקאו), על תכולת המרכיבים החיוניים שבו כגון קקאו, לציטין ועוד, ואולם בעיון בערך התזונתי שלו מופיעות רמות גבוהות במיוחד של שומן רווי אשר מגיעות ל-30% וגם יותר. וידוע ששומן רווי לא בריא, בלשון המעטה. אז אשמח לתשובת המומחים - האם שוקולד כנ"ל הוא בריא ומומלץ או ממש לא ?

שלום עזריאל, צודק. אם טעים לך ואתה אוהב שוקולד, כמות קטנה (עד 20 גר') מידי יום לא תעשה נזק. אם אתה לא מחובבי השוקולד (ואולי קיימים בודדים כאלה בעולם...) אתה יכול לוותר ולא יקרה שום דבר. כמובן, מה שחשוב הוא מה שאתה עושה וצורך בשאר הזמן. אם אתה פעיל גופנית, לא מעשן, יודע לווסת מקורות לחץ בחייך, תזונתך אינה מורכבת ממזון מעובד ומבוססת ברובה על מזון מן הצומח- אתה בכיוון הנכון :) רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית