מדד גליקמי תמרים לעומת שוקולד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/07/2016 | 14:13 | מאת: יעל

שלום, האם זה הגיוני שהמדד הגליקמי של שוקולד מרס הוא הרבה יותר נמוך מתמר? כך ראיתי לפי טבלה של מדד גליקמי שצויין שתמרים הם 103 ושוקולד מרס 63. יש לי תנגודת לאינסולין, ואני צריכה לרדת במשקל. האם אכילה של 3 שקדים וסיבים מסיים במים עם הרבה מים ולאחר מכן 2 תמרים תוריד משמעותית את המדד הגליקמי או שההבדל יהיה לא משמעותית? תודה מראש

היי יעל, איני יודעת מהיכן הטבלה בה הסתכלת. אם את בוחרת להתייחס לאינדקס גליקמי ממליצה לחפש את המזונות באתר של האוניברסיטה שעושה את רוב המחקרים בתחום - אוניברסיטת סידני. רצ"ב האתר שלהם: http://www.glycemicindex.com/ בחיפוש שערכתי באתר זה, עולה כי האינדקס הגליקמי של חטיף מארס הוא 68 והאינדקס הגליקמי של תמרים הוא בין 60-62. בכל מקרה לא יותר משוקולד מארס. חשוב מאוד לצורך ירידה במשקל וכן עקב תנגודת לאינסולין לא להסתכל רק על האינדקס הגליקמי של המזונות, וגם לא רק על הערך הקלורי. מאוד חשוב המקור של הקלוריות והמזונות שאנו צורכים, כאשר ישנה עדיפות למזונות עשירים בסיבים כמו לחם מחיטה מלאה, ירקות, פירות והפחתה של מזונות עשירים בסוכר כמו שוקולדים, ממתקים, חטיפים, מיצים ושתייה מתוקה. אני ממליצה בחום להיפגש עם דיאטנית לצורך בניית תפריט המתאים עבור המטרות שלך ועבור סדר היום וההרגלים שלך על מנת שתוכלי להשיג את התוצאות הרצויות לך. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית