פחממות לסוכרתי .....

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2016 | 11:48 | מאת: מוריס

סוכרתי מזריק לנטוס 19 יח' אחת ביום. + בבוקר ובערב נווונורם 1 וג'נואט. אוכל ללא פחמימות: ירקות, טחינה, אגוזים, בשר, דגים, פרי - מאוזן ! רק נוגע בפרוסת לחם - טס למעלה וגבוה ! מסוגל להימנע מפחממות. האם מותר בריאותית???

היי מוריס, כיום ידוע כי גם לאנשים עם סוכרת ישנה אפשרות לצרוך פחמימות. השאלה היא אילו פחמימות ובאיזה הרכב ארוחה אנו צורכים אותם. באופן כללי, מומלץ לבחור בפחמימות מורכבות, כלומר - לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה מקמח מלא, בטטה, ירקות וכן הלאה. מבחינת שילובי מזון - ככל שהארוחה מורכבת מיותר קבוצות מזון כך העלייה של הסוכר בדם שלנו תהיה איטית יותר. לדוגמא, עדיף לאכול פרי יחד עם אגוזים/ שקדים או יוגורט טבעי מאשר פרי לבדו. על כל פנים, תחום הסוכרת הוא מורכב ומאחר והתגובה שלנו לסוכר היא אישית ומשתנה בין בני אדם אני ממליצה לך בחום לגשת למפגש ומעקב אצל דיאטנית העוסקת בתחום הסוכרת, שתיתן לך הסברים מקיפים יותר ותתאים לך תפריט אישי לפי ערכי הסוכר שלך והטיפול התרופתי שאתה מקבל. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום תזונה קלינית