עודף בסיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/07/2016 | 16:58 | מאת: דוד

שלום רב, לאחרונה שמעתי כי עודף סיבים תזונתיים אינו מומלץ ועלול לפגוע בבריאות. בחישוב שעשיתי מצאתי כי אני צורך כמעט פי 6 מהכמות המומלצת ליום: חבילת (שרוול-130גרם) פייבר 1 - 106 גרם. קילו ירקות ופירות - כ 25 גרם. 4 מנות לחם מלא - כ 30 גרם. גבינה, חלב, חלבון - כ 10 גרם. סה"כ כ 175 גרם סיבים ליום. האם זהו מצב בעייתי? תודה רבה!

שלום דוד ב4 פרוסות לחם מלא יש כ 8-10 גר' סיבים, ובדר"כ אין סיבים במוצרי חלב כך שקשה לי להבין את חישובך אבל זה לא משנה לצורך השאלה, וגם כי סביר שאתה אוכל עוד מזונות שלא ציינת המכילים גם כמות סיבים מסוימת - אז כן, עודף סיבים תזונתיים עלול לפגוע בספיגת ויטמינים ומינרלים (וגם תרופות) ולגרום לנו לרוץ לשירותים בתכיפות גבוהה (ואם לא שותים מספיק מים אז ההפך...) או שאר תופעות גסטרו' לא נעימות (נפיחות, גזים וכד') מצד שני, יש אנשים המסוגלים לצרוך כמות גבוהה של סיבים גם ללא תופעולת לוואי בכל מקרה, ממליצה לך לגוון את מקורות הפחמימות שלך מלבד פייבר וואן ולגשת לדיאטן/ית על מנת לוודא באמת את כמות הסיבים היומית והאם יש צורך בשינוי תפריט רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית