גלידה בשומן צמחי מוקשה מהצומח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2016 | 21:21 | מאת: אילן

לתזונאית, שלום. קניתי גלידה בשומן צמחי שעכיה התזונתיים הם מכל 100 גרם יש 8.4 שהם שומנים, שמתוכם פחות מ 2.5 גרם חומצות שומן רוויות, פחות מ2.5 גרם חומצות שומן טראנס וכולסטרול פחות מ 0.5 גרם. לפי הנתונים האלה הגלידה מזיקה באופו מועט לבריאות, אבל אחרי שכבר פתחתי את הגלידה גיליתי כי השמן הצמחי הוא מוקשה, שאני יודע כי אינו בריא. אז שומן מוקשה מהצומח באמת לא בריא, אבל לפי הערכים התזונתיים הוא נמצא בצורה מועטה או אפילו מועטה מאוד לבריאות. והשאלה היא: האם כשני אוכל מהגלידה הזו אני מסכן את בריאות? עלי לציין כי אני נחשב בתחתית המשקל התקין ושאני משתדל להעלות את המשקל ברוב המקרים אני אוכל בריא כמו ענבים, שמן זית, אגוזי מלך ולא כאלו גם שומן מוקשה מהצומח. פרט נוסף: עד כה אכלתי 2 גלידות חלביות ו2 גלידות בשומן צמחי אבל לא מוקשה! - בדקתי היטב!

שלום אילן, לא נורא, בטח אם הכמויות קטנות. להבא השתדל להסתכל על הרכיבים לפני הקניה ולבחור את הגלידה עם הערכים התזונתיים המזיקים פחות. רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית