חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/07/2016 | 11:12 | מאת: אייל

שלום בן 36 יצא לי קצת מחסור בחומצה פולית בבדיקות דם. רמה של 7 כשהנורמה היא 11 ומעלה. אני מנסה להעריך האם זה נובע מאכילה מועטה מדי של חומצה פולית או בגלל חלילה בעיית רפואית או בעיה בספיגה. האם תוכלו לסייע לי כמה בערך חומצה פולית יש ב 100 גרם לחם אחיד רגיל ( כמו למשל השקית האדומה של לחם אחיד של אנגל ויש גם חברות אחרות ). אני אוכל כל יום 8 פרוסות לחם אחיד שזה כ 300 גרם. תודה רבה

שלום אייל, לא בטוחה שצריך להיות מודאג מרמה של 7 אין מידע ברשת לגבי כמות חומצה פולית של לחם אחיד- וגם לא מוסיפים לו ח.פולית ולכן אני בספק רב אם בכלל יש בו. אתה מוזמן להתקשר לחברה לברר אך להערכתי הכמות מינימלית אם בכלל מקורות טובים נוספים לחומצה פולית הם קטניות, אגוזים (ובעיקר בוטנים), ירקות ירוקים, סלק, מזונות מועשרים כגון דגני בוקר, וגם כבד עוף ובקר אך בעיקר מזונות מהצומח. מצרפת רשימה לעיונך http://www.netogreen.co.il/pages132.aspx ממליצה לך להוועץ ברופא מטפל בשאלת לקיחת תוסף ובדיאטן/ית לשיפור התפריט רק בריאות ובהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית