תת משקל.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/07/2016 | 14:35 | מאת: משה.

שלום. אני בן 34 וסובל כבר שנים מרזון יתר. גובה 1.70. משקל 48 קג. משתדל לאכול מאכלים עם צפיפות קלורית גבוהה כמו טחינה, אגוזים וכד. מתאמן בהרמת משקולות. שמעתי הרבה פעמים על מאכלים ומשקאות שעוזרים לירידה במישקל כמו תה ירוק, מיץ לימון, קפה שחור ואפילו כורכום. אבל אף פעם לא שמעתי על מאכלים ו/ או משקאות שדווקא עוזרים לכיוון ההפוך ומאיטים את קצב חילוף החומרים. האם תוכלו לעזור לי בבקשה בכמה דוגמאות למאכלים/ משקאות שיש להם השפעה הפוכה משל תה ירוק למשל?

שלום משה, לצערי אין מזונות המאיטים את חילוף החומרים ובכל לעזור לך להעלות במשקל (גם המזונות שציינת אינם עוזרים לירידה בטווח רחוק והשפעתם אם קיימת מזערית ונקודתית בלבד) מה שניתן לעשות הוא להגביר כמויות ותדירות אכילה (לאכול לעיתים תכופות) ולבחור מזונות צפופים קלורית כמו שציינת- בעיקר מזון המכיל הרבה שומן וכמובן שהמומלץ הוא שומן מן הצומח ולא שומן מן החי: אבוקדו, אגוזים, טחינה גלמית משומשום מלא, שמן זית אגוזים אפשר לטחון לממרחים ובכך להקל את אכילתם בכמויות גדולות (יש מגוון מתכונים באינטרנט), שמן זית ניתן להוסיף בכמות נדיבה יותר למזון ניתן להכין שייקים ע"ב חלב/סויה ולהכניס גם פירות ומקור שומני כפי הרשום למעלה וניתן גם לקנות העשרות מוכנות (כגון אנשור/נוטרן, מוצרים של חברת הדסה) באופן כללי זה באמת לא פשוט כל כך להעלות במשקל בצורה בריאה ואני יותר מממליצה לך לפנות לדיאטן/ית להרכיב תפריט שמתאים לאורח חייך ולפעילות אותה אתה עושה בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית