תזונה עם אכילזיה במצב של ושט מנוונת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/07/2016 | 11:50 | מאת: יפה

בעלי בן 76 חולה אכילזיה במצב מתקדם.אין תנועה פריסטטית בכלל והושט מאד מורחב.הומלצה לו תזונה רכה.מה התפריט שרצוי שיאכל כדי לשמור על בריאות כללית טובה למרות המצב? אין אפשרות לנתח בשל בעיות לב.

שלום יפה, תזונה רכה משמעה מזון שאפשר למעוך במזלג ולא מצריך לעיסה ממושכה ע"מ להפכו לנוזלי- דייסה, פירה, קציצה, ירק/פרי מבושל היטב/טחון נכללים במרקם זה נגה פרסמן, דיאטנית כירורגיה פה ולסת ברמב"ם, ממליצה לבדוק האם יש בעיות גם בשתיית נוזלים (לעיתים זה קורה, ואם יש צורך כדאי להוועץ בקלינאי תקשורת לבחינת אפשרות של הוספת מסמיך לנוזלים) ולעקוב בבדיקות דם תקופתיות על מצבו התזונתי. באופן כללי כדאי לפנות לדיאטן/ית לליוי ולבחינת צורך בהעשרות תזונתיות רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית