רגישות לגריסי פנינה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/07/2016 | 11:38 | מאת: מיקה

שלום יש לי רגישות ללקטוז כבר הרבה שנים. לפעמים יש לי את אותה התחושה של נפיחות וכאבי בטן גם כשאני אוכלת דברים ללא לקטוז. זה קרה למשל בימים שאכלתי כוסמת בשילוב של בטטה, או בימים שכל שאכלתי היה יוגורט ממותק בבוקר ובצהריים גריסי פנינה. האם יכול להיות שדגנים מלאים גורמים לאותן תופעות של כאבי בטן ונפיחות כמו הלקטוז? אם כן, האם יש להוציאם מהתזונה או שיש לכך טיפול?

שלום מיקה תחושת הנפיחות יכולה לנבוע מכל מיני סיבות ולאו דווקא רגישות, את גם מציינת יום שאכלת יוגורט ממותק ובצהריים גריסי פנינה כך שיכול להיות שזוהי עדיין הרגישות ללקטוז. אכילה מהירה ללא לעיסה מספקת, שתייה מוגזת או עם קש, צריכת ממתיקים מלאכותיים וכמות גבוהה של סיבים בתפריט, שילוב שתייה עם האוכל גם עלולה לגרום תחושת נפיחות ולכן מציעה לך לבחון שילובים שונים של המזונות (אפילו לרשום יומן עם המזון הנצרך והתחושות שלך) ולראות אם באמת מזון מסוים עושה לך פחות טוב בבטן, ובכל מקרה אם הדבר ממשיך להציק לך ממליצה לפנות לדיאטן/ית ע"מ לבדוק את העניין יותר לעומק בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית