פרוקטוז ולקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/06/2016 | 06:16 | מאת: לינוי

בת 22, עברתי קלונסקופיה וגרסטוסקופי יצא תקין לא היה לי דם אז. עשיתי בדיקת פרוקטוז יצא חיובי מאוד. אני סובלת מכאבי בטן בלילה שמעירים אותי מהשינה . נאמר לי שזה מהפרוקטוז הרופאת משפחה אמרה. עכשיו ביום שבועות אכלתי מוצרי חלב (אני יודעת שאני רגישה כזה בלי בדיקה) היו לי כאבי בטן מטורפים גם בקיבה לא ישנתי בבוקר היה לי שלשול (בניגוב היה קצת דם, אולי זה טחורים פנמיים) כל דאטנית אומרת לי לאכול משהו אחר. היום שוב כאבי בטן מטורפים ,גם בלילה גזים והרגש כאילו יש שלשול. אכלתי יום לפני כרוב ,ודבש סירופ דבש בגלל השעול. א. מה מותר לי לאכול?כי אני משקל38. ב. האם אחרי אכילת פרוקטוז יש כאבי בטן חזקים או לקטוז האם זה מפריע לישון בלילה ? יש לי מלא גזים בלילה. האם הדם בשלשול בניגוב ,זה יכול להיות מאלרגיה או טחורים פנמיים? גם שיוצא מלא גזים ,שורף לי בטוסיק ממש אבל גם שיש לפעמיים צואה. אודה לתשובה

שלום לינוי, קודם כל, אני חושבת שכדאי מאוד שתגשי לדיאטן/ית המתמחה בגסטרואנטרולוגיה ע"מ שתהיה מי שתלווה אותך ותמנע את הבלבול ולשאלותייך: א. איני יודעת מה גובהך אך אם את בגובה ממוצע 38 ק"ג הינו משקל נמוך מאוד וכמובן שאת חייבת לאכול, מה לאכול? זה כבר תלוי ברגישויות שלך. למשל, אם את יודעת שמוצרי חלב עושים לך כאבי בטן כדאי יהיה להמנע מהם ב. בהחלט ייתכן כדאי לבדוק גם את עניין הטחורים/דם בצואה. דרוש פה ברור רפואי ואנא אל תזניחי זאת. שימי לב! גם אם מוצרי חלב עושים לך כאבי בטן/גזים אין זה אומר שאת צריכה להמנע לגמרי, כיוון שזה יכול להיות תלוי כמות, הרכב ארוחה, או מוצר (לרב גבינות קשות/יוגורט מציקים פחות מחלב נוזלי למשל) ושווה לערוך ברור מקיף עם דיאטן/ית לליווי בתקופה בה את בודקת מה המזונות שעושם לך טוב ומה פחות רק בריאות ובהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית