מחסור בוטימין בי 12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/06/2016 | 10:39 | מאת: צ'

סובל ממחסור בויטמין בי 12 נמצא בגבול התחתון של הנורמה 225 . התחלתי לקחת תוסך בכדורי מליצה של 1000 ביום אבל רק פעמיים בשבוע- להפתעתי אחרי חודש לא רק שהתוצאות השתפרו אלא ירדו . עד כמה הספיגה של התוסף בגוף טובה ומהירה ? האם זה אומר שאני חייב זריקות ? התוסף שאני לוקח הוא ויטמין B12 מתילקובלאמין למציצה של סולגאר . שאלנה נוספת היא לקשר בין חומצה פולית לויטמין בי 12 . כי לאחרונה גם שם יש ירידה בכמות החומצה הפולית מה שלא היה בעבר .

שלום לך, איני יודעת האם גם שינית את תזונתך בזמן האחרון ומה היו בדיקות הדם לאורך השנים, אבל בכל מקרה נראה שיש צורך להעלות תדירות של התוסף (הספיגה מאוד נמוכה יחסית), הייתי ממליצה לפחות 6-5 בשבוע ל3 חודשים הקרובים ולבדוק שוב לגבי החומצה הפולית- האם יש חוסר או רק ירידה? יכול להיות שהירידה אינה משמעותית ולא אמורה להיות קשורה לB12 ממליצה לפנות לרופא המטפל /דיאטנית להמשך מעקב

מנהלי פורום תזונה קלינית