סויה מעובדת הנמכרת בחנויות טבע'

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/06/2016 | 10:13 | מאת: יןסף

אני צורך חלבון סויה,מעין כדורים עגולים,שנמכרים בבתי טבע.איזה עיבוד עוברת הסויה,כמה חלבןן יש בה,וכמה שומן?והאם כדאי לצרוך אותה? תודה יוסף

שלום יוסף, את הערכים המדויקים של המוצר ניתן לראות על האריזה- בדר"כ סביב 50 גר' חלבון ל100 גר' ומעט מאוד שומן (0-1 גר' ל100 גר'). התהליך הוא מיצוי של השמן ואקסטרוזיה (שיחול) ש"מנפח" את המוצר. האם כדאי לצרוך? כמו כל מוצר מעובד אני ממליצה שפחות.. הערכים התזונתיים אמנם טובים וזהו יופי של מקור לחלבון, אך עדיף לצרוך מוצרי סויה פחות מעובדים (פולי סויה, למשל) או קטניות אחרות בתור מקור לחלבון. מידי פעם אני לא רואה עם זה שום בעיה. בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית