שילוב בין תרופות לתוספי תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/06/2016 | 07:44 | מאת: דניאל

שלום רב, אמי נוטלת תרופות לפרפור פרוזדורים: ריטמקס, קרדילוק, אליקוויס ובנוסף כדור אנלפריל ללחץ דם. אמי נהגה לקחת (ובינתיים הפסיקה) תוספי תזונה כגון: עשב חיטה, ספירולינה, שייק ירוק. גוג'י ברי, לפעמים כמה טיפות “אורגנול”. כמו כן גם מגנזיום, קלציום, ויט סי ומולטיויטמין. מה דעתכם? האם מותר לאמי להמשיך עם תוספי התזונה? תודה רבה

שלום דניאל, מבוגרים רבים מקבלים לעיתים קרובות תרופות רבות, וכדאי לוודא מידי פעם עם הרופא המטפל האם כולן נחוצות. איני יודעת מי המליץ לה על תוספים אלו ולמה, ולא על כולם ידועה אינטרקציה עם טיפול תרופתי. גוג'י ברי אינו מתאים לנוטלים טיפול ללחץ דם, ואורגנול לא עם עם נוגדי קרישה (אליקוויס) לגבי היתר- איני יודעת מה יש בשייק, ומה האינטרקציה של עשב חיטה וספירולינה עם התרופות שהיא לוקחת בנוגע לויטמינים/מינרלים-אם יש חוסר מאובחן והוראה רפואית יש לקחת לפי הנחיה, אם לא-לא. ממליצה להוועץ שוב ברופא מטפל ולקבוע פגישה אישית עם דיאטן/ית בהקדם ע"מ "לעשות סדר" בתוספים רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית