שאלה לגבי בשר ועופות פגי תוקף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/06/2016 | 00:15 | מאת: רז

שלום רב אני נמצא במוסד שבו אנחנו מקבלים מזון קייטרינג. באחד מן הימים יצא לי לבקר במקרר ובמקפיא שלהם ולהפתעתי גיליתי שמוצרי הבשר,הדגים והעופות פגי תוקף כבר חודשיים(למוצרים יש תוקף של שנה ואני מתכוון שהמזון בן שנה וחודשיים) ההנהלה מתגוננת ואומרת שמאחר שמוצרים בהקפאה עד לשימוש אין הדבר בעייתי מבחינה בריאותית. כמו כן חלק מהמוצרים מופשרים בטמפרטורת החדר במשך יום-יומיים בתוך סירים.לפעמים הם מוסיפים מים לפעמים לא.מה שמדאיג אותי שחלק ממקרי החולי במוסד קשורים ישירות למזון שאנחנו מקבלים. הוא הפציר בי להריח את בשר והעופות כדי להראות לי שהם לא מסריחים. אשמח אם תוכלו להרחיב בנושא הן בנוגע לסיכונים בריאותיים והן בנוגע לערך תזונתי. המון תודה

שלום רז, מה שאתה מספר חמור מאוד וטוב ששמת לב לעניין, גם אחסנה ושימוש מעבר לתוקף וגם ההפשרה אינם לפי נהלי הבריאות ויכולים להוות סכנה לבריאות השוהים במוסד. אם ניסת לפנות להנהלה אך לא קבלת מענה מספק ממליצה לך מאוד לפנות לשירות המזון הארצי המפקח בדיוק על עניין זה בהצלחה ורק בריאות טלפון: 08-6241010 פקס: 02-5655969 מייל: [email protected]

מנהלי פורום תזונה קלינית