אינדקס /עומס גליקמי של לחמית חיטה מלאה לעומת לחמית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/06/2016 | 11:46 | מאת: רפי

שלום, לאילו מן המוצרים הבאים אינדקס/עומס גליקמי גבוה מחברו: 1. לחמית חיטה מלאה. 2. לחמית סובין. 3. לחמית שיפון. אבקש מאוד גם לכתוב את האינדקס המדויק לכל אחד מהסוגים. בתודה רבה!

שלום רפי, אינדקס גליקמי לא נבדק על המוצרים הנ"ל ואני מניחה שכולם די דומים. מלבד זאת, אין לכך הרבה חשיבות כיוון שכל אדם מגיב אחרת לפחמימות כאלו או אחרות, וכמובן יש תלות משמעותית במה נאכל לפני/אחרי, מתי, כמות והרכב. לפיכך, השימוש באינדקס גליקמי אולי נחמד בתאוריה אבל בפועל זה לא מאוד ישים, בדרך כלל.

מנהלי פורום תזונה קלינית