אגוז ברזיל - 20 יחידות ביום בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/05/2016 | 09:25 | מאת: הילה

שלום, אני מאוד אוהבת אגוז ברזיל וצרכתי אותו ברמות מאוד גבוהות, לא כל יום אבל בערך פעמיים בשבוע (לפחות 20 יחידות כל יום - לא לאורך היום). היום גיליתי שהם עשירים בסלניום ולא מומלצים בלבד, עכשיו אני שבוע 18 פעם אחרונה שצרכתי אותם במינון גבוה כל כך היה התחילת ההריון - שבוע 3 או 4 בערך בכמויות מאוד גבוהות. האם יש סיכונים לעובר? אני ממש לחוצה ואודה לתשובתכם בהקדם

הי הילה, קודם כל לא להלחץ :) הרעילות המתוארת היא בדר"כ תסמינים של נשירת שיער, אובדן ציפורניים, רמות סלניום גבוהות בדם, שלשול, עייפות, ועוד, אבל לא מצאתי מחקרים המדברים על נשים הרות וצריכה עודפת של סלניום. בהתחשב בגיל ההריון הצעיר שציינת בזמן האכילה והמשך הריון תקין עד כה אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה, אבל את יכולה להוועץ עם הרופא המטפל או באחד המרכזים הטרטולוגיים (טלפון במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות: 02-5082825) באופן כללי הכמות המומלצת של סלניום בהריון הינה 60 מק"ג ליום כאשר הגבול העליון נקבע כ400 מק"ג. תכולת הסלניום משתנה מאוד בין אגוזי הברזיל (אמנם לפי אתר הUDSA -משרד החלקאות האמריקני- יש באגוז אחד 96 מק"ג אבל לדעתי ערך זה אינו יכול להיות מוחלט כיוון שישנה תלות גם במצע הגידול של האגוז), בגדול ההערכות הן 80-100 מק"ג לאגוז, ולפיכך 20 יחידות הן הרבה מעבר למומלץ. בקיצור- את יכולה להמשיך לאכול אגוזי ברגיל בכמות של עד 4 ליום ולא נראה לי שיש סיבה לדאגה רק בריאות והריון קל

מנהלי פורום תזונה קלינית