שאלה לגבי בטן נפוחה - לפני פניה לדיאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/05/2016 | 20:59 | מאת: רועי

שלום, אני בן 32, בריא, מתאמן כ3-4 פעמים בשבוע כולל כפיפות בטן (כ100 בכל אימון). אחוזי השומן שלי נמוכים וכן הBMI. יש לי בעיה שמלווה אותי מזה זמן רב ולא הצלחתי להבין איפה היא מתחילה. ישנם ימים (מועטים) שהבטן שטוחה, וברוב שאר הימים הבטן נפוחה. כמה פרטים: אני משתדל מאוד לאכול מאוזן ולא לאכול דברים שעלולים לנפח את הבטן (כגון מצליבים / הרבה חלב / בצקים שונים / מאפים וכו'). כמו כן אני אוכל כמות ממוצעת ביום. ככל הידוע לי אין לי רגישות ללקטוז / גלוטן / ירקות ממשפחת הסולניים, אך לאחותי יש צליאק. ניסיתי בשיטת הניסוי והטעיה להימנע מחלב ולחמים אך לא קיבלתי תוצאות ברורות - ז"א לא מצאתי קשר ישיר בין הנפיחות למאכלים. ממה זה יכול לנבוע? והאם יש דרכים אחרות לבדוק ממה הבטן מתנפחת?

הי רועי, ממליצה לך לגשת לדיאטן/ית ע"מ שיהיה אפשר להבין ולטפל יותר טוב במה שמציק לך. כדאי לגשת עם יומן אכילה בו תרשום כל מה שאתה אוכל ושותה+ציון האם הבטן נפוחה. אם יש דיאטן/ית גסטרו' בקופה זה עדיף אך לא חובה. איני יודעת כמה זמן נמנעת מחלב (ייתכן וזה לא היה מספיק זמן) ואם יש לך צליאק או רגישות לגלוטן המנעות מלחמים אינה מספיקה אלא יש צורך בהמנעות מכל מקורות הגלוטן בתזונה (גם פסטות, מאפים, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה, רטבים מסוימים ועוד ועוד - פירוט ניתן למצוא באתר של עמותת הצליאק בישראל) ממלימה לך בנוסף לעשות בדיקת דם לצליאק (לבקש מרופא/ת המשפחה) רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית